Stiri externeStudiu

O RASĂ de „CORCITURI” VA POPULA EUROPA

48 la sută dintre francezi erau, în 2015, de acord cu teoria lui Renaud Camus că se urmărește marea înlocuire a popoarelor europene cu imigranți veniți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Cifrele apar într-un studiu dat publicității de Fundația Jean Laures și Conspiracy Watch cu privire la impactul teoriilor conspiraționiste. Dacă marele public e, într-o proporție semnificativă, de acord cu teza fundamentală a lui Renaud Camus („Ideea Le Grand Remplacement este foarte simplă.

Ai un popor și, în decurs de numai o generație, obții în loc un alt popor sau alte popoare”), establisment-ul o contestă vehement. Și nu e vorba numai de politicieni și ziariști, ci și de intelectuali de renume și specialiști în demografie.

Herve Le Bras, de pildă, susține că Le Grand Remplecement este o farsă sinistră. „ A vorbi despre imigranți la a doua sau la a treia generație este o contradicție în termeni. Ei sunt francezi!” În locul marii înlocuiri, Herve le Bras vorbește de un metisaj la scară uriașă între francezi și noii veniți. Pe baza statisticilor pe care le are la dispoziție, el susține că procesul e în plină desfășurare, dat fiind că 40 la sută dintre imigranți au un partener de viață din rândul populației franceze.

Ba, mai mult, peste trei generații, chiar în cazul opririi complete a imigrației, numai 1.7 la sută din noii născuți nu vor avea niciun strămoș de origine străină până la gradul al cincilea. Ai considera pe aceti descendenți ai imigranților, născuți din căsătorii mixte drept străini și neeuropeni, spune Le Bras, este rasism pur si simplu.

Citește și:  Papa Francisc: Plăcerile oferite de o mâncare bine gătită şi de raportul sexual sunt ‘divine’

Ar fi asemănător, susține Le Bras, cu principiul „unei singure picături”, aplicat în Statele Unite în vremea segregaționismului, când un singur ascendemt de origine ne-europeană îl transforma pe un individ într-un cetățean de rangul al doilea.

Așadar, nu e vorba de o mare înlocuire, ci de un metisaj natural care a început încă din neolitic.Ceea ce spune însă Herve Le Bras seamănă însă izbitor cu mult-hulitele teorii conspiraționiste despre Eurabia și faimosul plan Kalergi. Cu o singură mare diferență, Herve le Bras susține că procesul e natural și că se petrece încă din neolitic. Numai că lucrurile nu stau chiar așa. Nu e vorba numai de o dinamică naturală, ci, din câte se pare, de un efort conștient.

Proba? Un raport ONU, elaborat de Divizia pentru populație a Departamentului pentru afaceri economice si sociale, vorbește deschis despre migrația de înlocuire, ca singurul antidot pentru procesul de diminuare și îmbătrânire a populației din țările dezvoltate. Despre aceste planuri și cine sunt forțele care le promovează vom vorbi însă în materialul următor.

EVZ.ro

Informatii similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close