Marturii

O marturie adevarata despre Iosif Ton

Preluat de pe blogul lui Paul Dan

* * *

“Dragii mei,

In perioada 1996-1999 am lucrat ca lider de tineret la biserica pastorita de fratii Olah si Tiplea. Unul din fratii care s-a apropiat de noi ca familie a fost Nicolae Radoi. Dinsul a fost oier de renume in zona Caransebes, si conducator de autocamioane mari (TIR) aici in America. Domnul l-a facut un om special.

Mi-a trimis o marturie despre Iosif Ton pe care el mi-a povestit-o cind ne vizitam ca familii. M-a rugat sa o pun pe blogul meu, ceea ce am si facut.”

Declaratia lui Nicolae Radoi despre Iosif Ton (PDF)

Declaratia lui Nicolae Radoi despre Iosif Ton (Word)

Paul Dan

Citește și:  Decizia AGA RVE pre-mortem: Ne lepadam de Ton! – Vasilica Croitor
Tags

8 Comments

 1. Am observat, ca in fiecare zi credinta noastra este pusa la incercare, fiind necesara vegherea si rugaciunea (Mat. 26.41), sa iesim cu bine in urma examinarii. Prin ceea ce a trecut fratele N. Radoi au mai trecut si altii, avand motiv sa se bucure si sa se veseleasca, asa cum este scris la Mat. 5.12. :”Bucurati-va si veseliti-va pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri, caci tot asa , au prigonit pe prorocii care au fost inainte de voi.”
  La randul sau, fratele Dr. Iosif Ton, a recunoscut ca s-a pocait pentru colaborarea cu securitatea. Remarcabil este ca doreste ca sfarsitul vietii sale sa fie mai bun ca inceputul vietii; si vedem din Sfintele Scripturi, ca sunt personaje care au inceput bine, dar au sfarsit prost (regele Saul, Solomon, Ieroboam, Ioas, etc.), iar regele Manase, a inceput prost, dar a sfarsit viata bine, pocaindu-se.
  Pentru o impacare autentica si veritabila, consider ca-i necesar un cadru favorabil impacarii (cadru pe care noi il faurim), sa ne facem abordabili, fatade cel cu care dorim impacarea, intinzand mana (fara spinii resentimentelor acuzarii si criticii), ne impacam, deoarece insusi Domnul nostru Isus apreciaza lucrul acesta, ne impacam de dragul Lui. Am inteles ca, impacarea nu este obtionala, fiind o porunca (Mat. 5.24; 6.12,14,15; 18.22; Marcu 11.25). In Numele Domnului nostru Isus Hristos, va rog, sa mai incercati impacarea, iar El va va ajuta s-o faceti spre slava Lui, dar si spre binele dumneavoastra acum si in eternitate.

 2. Paul Sima spune : « La randul sau, fratele Dr. Iosif Ton, a recunoscut ca s-a pocait pentru colaborarea cu securitatea. »

  Da, a recunoscut însa cît la sută din tot adevărul ?

  Cititi Dezvăluirile lui Iosif Ţon. « Eu şi securitatea. O explicaţie despre mine şi alţi pastori »
  Articol adăugat pe acest blog în: 18/12/2010 03:56:

  Iosif Ton spune :« În anul 1963 am fost chemat la securitate în Cluj şi am fost întrebat dacă vreau să devin colaborator al lor ca informator. Eu am văzut în această invitaţie o nouă oportunitate să fiu pe deplin acceptat şi de aceea am acceptat să devin informator şi am semnat angajamentul pentru aceasta. »

  Păi dupa spusele dînsului, el a colaborat incepînd cu 1963… pîna cind ? Nu se stie prea exact pentru că în « dezvăluirile » sale, ne face sa întelegem ca colaborarea nu a durat mult….

  Insa cînd analizam anii care au urmat ne putem pune foarte multe întrebări…

  Cum se face că Iosif Ton a avut atîta noroc in viata?

  Căci pentru noi cei care am trăit pe timpul acela, rămînem pur si simplu fără glas cînd vedem atîtea minuni !

  Iosif Ton spune : « Fără să intru în alte detalii, prin octombrie am făcut cerere pentru a face o călătorie la Viena pentru un consult medical.(…) La 1 ianuarie 1969 am plecat la Viena şi de acolo am plecat în Anglia(…) unde am primit o bursă de studii la Universitatea Oxford şi am rămas acolo pentru studii până în 1972. »

  Iosif Ton este un om norocos !!!!!!!!

  Pe timpul acela, in Romania era practic imposibil de a iesi din tară, de a primi un pasaport pentru a merge in vest… chiar si la rude darămite pentru un consult medical !!!

  Hai, să admitem ca Iosif Ton a trait un miracol si ca l-au lasat sa mearga la Viena (pentru un consult medical)

  Un alt miracol a fost cînd a primit o bursa de a studia teologia 3 ani în Anglia !

  Marxism-leninismul la Moscova înteleg, dar teologia la Oxford este incredibil !

  Dar ce este si mai de necrezut este faptul că a putut sa se intoarcă in Romania dupa 3 ani, fără să fie arestat, interogat, închis… pentru că daca ne amintim bine : el plecase pentru un consult medical la Viena pentru maximum 3 luni si nu pentru 3 ani de studii la Oxford !!!

  Inca un miracol pentru faptul ca în loc sa fie închis, culmea – el a fost numit anul urmator ca profesor la Seminarul Baptist din Bucuresti !

  Si minunile continuă ! Si rămînem perplecsi cînd citim că Iosif Ton, nu numai ca nu primeste nici o pedeapsa de nici un fel, dar va fi numit ca pastor oficial între 1974-1977, la Biserica Baptistă din Ploiești !

  Dar culmea culmilor si a minunilor va fii cînd : intre 1977-1981, Iosif Ton va fi numit pastor la Biserica Baptistă Nr. 2 din Oradea (care dupa spusele lui ar fi fost biserica cea mai mare din Romania Socialista !)

  Asta da, reusită profesională !!!!!!!! Mai ales pe timpul acela obscur !!!!!!!!!!

  Cine poate să se mai plîngă de persecutarea crestinilor pe timpul lui Ceausescu cînd vedem o carieră păstorească, ca aceea a lui Iosif Ton, cu studii de teologie făcute in Occident, cu promovări incredibile, si în plus fiind curat ca lacrima, fără ca să se compromita ca informator lucrînd pentru Securitate !

  Fiecare crede ce dorestem însa putem da dreptate lui Paul Sima cînd spune că la sfîrsitul vietii ar trebui (atît el cît si toti aceia care au colaborat, si care si-au trădat fratii) să-si puna viata in ordine si să-si mărturisească faptele, avînd curajul de spune adevărul – un adevăr pe care oricum toti îl cunoastem !

 3. Iosif Ton este un om remarcabil…! Cand a venit Isus in lume, toti carturarii si fariseii il batjocoreau..

 4. Da, insa Iosif Ton nu este Isus !

  Cum putem compara pe Ton cu Fiul lui D-zeu, care a venit pe lume ca sa-si dea viata pentru noi ?

  Isus a rezistat diavolului in desert cind i s-a propus toate bogatiile pamântului – ca Iosif Ton cînd securitatea i-a propus sa colaboreze cu ei afirma ca : ” Eu am vazut in aceasta invitatie o noua oportunitate”

  Isus a fost arestat in gradina Ghetimani si rastignit pe cruce ca sa avem viata vesnica… El nu
  si-a tradat apostolii !

  Cîti crestini romani au fost, arestati, torturati, sau omorîti ?

  De Iosif Ton nimeni nu s-a atins… De ce ?

  Pe Ton nimeni nu l-a arestat, a facut o cariera pastorala stralucitoare – atît în comunism cît si dupa… Adulat, ascultat, citit, crezut…

  Versurile acestei cîntari ar trebui sa ne trezeasca pîna nu-i prea tîrziu !

  “Ce-i viata ta ?! E o penita Cu care scrii mereu pe-un drum. Si-apoi la ultima portita Tot ce-ai scris tu ca pe-o tablita, Nu se mai sterge nicidecum. Si vorbe-n vant si fapte rele Raman pe veci ca-ntr-un album. Pazit e scrisul tau de stele. De-ai pune mari intregei sa-l spele, Nu se mai sterge nicidecum. In ceasul greu de judecata Iti vei citi intregul drum. Si vei zbucni in plans deodata. Dar nici o slova-nlacrimata Nu le va sterge nicidecum. N-o poate sterge decat sange, dar sange sfant si nu oricum. Ce inger trupul sau va frange? Si-astfel, ce-ai scris, oricat ai plange, Nu se mai sterge nicidecum. Isus cel drag veni din zare Ca tu sa scapi din foc si fum! Prin El trecutul tau dispare. Dar daca azi nu-I ceri iertare, Nu se mai sterge nicidecum. “

 5. Domnul Paul Dan este un baptist fundamentalist care ar avea de ce sa se ocupe in propria-i ograda. De ce acest Paul Dan riposteaza doar cand cineva pleaca de la baptisti? E clar ca si in sanul baptistilor sunt diferente mari de opinii si exista multe cazuri in care pastori baptisti, in exercitiu. s-au abatut de la invatatura sanatoasa si L-au tradat pe Hristos. Totusi, Paul Dan nu se ocupa de nici unul din acestia ci doar de …. IOSIF TON. Nu am cuvinte sa descriu aceasta viclenie imbracata in haina religioasa. De ce domnule Paul Dan nu va ocupati si de alti baptisti care inca sunt pastori in bisericile dvs si v-ati pus pata doar pe Iosif Ton? Nu credeti ca aceasta atitudine discriminatorie, aceasta ranchiuna, il deranjeaza pe Dumnezeu?
  Daca dvs, domnule Paul Dan chiar ati fi revoltat de faptul ca cineva tradeaza credinta, atunci i-ati “deconspira” pe toti cei care au “tradat” credinta. Faptul ca ati ales sa va ocupati doar de Iosif Ton ne face sa ne gandim la fariseii de odinioara care strecurau tantarul si inghiteau camila sau la luptele politice in care miza este una politica si nu doctrinara. E tragic insa ca toate acestea le faceti sub pretext religios sau chiar mai rau “in Numele lui Dumnezeu”. Frica de Dumnezeu se pare ca v-a parasit si ati intrat intr-o persecutie impotriva lui Ton. Daca eu as scrie despre alti pastori baptisti duplicitari, ati sari sa ma atacati (cum ati facut-o intr-un email) si ati spune ca “cine sunt eu ca sa judec” etc dar dvs cine sunteti ca sa judecati?

 6. Apreciez primul comentariu la acest articol (cel de Paul Sima). \”Iosif Ton a recunoscut ca a gresit\”. In disputa din ultimele cateva luni am observat un lucru: pastorii baptisti nu recunosc ca au gresit. Am observat aceasta si la Paul Dan. Daca incerci sa-i explici ca a gresit, o va intoarce spre tine: \”cum iti permiti\”, \”nu esti nascut din nou\” etc. Daca insa reusesti sa argumentezi clar ca au gresit, vor incheia prin a da vina tot pe tine: \”cine esti tu ca sa judeci\”? Am observat ca este mai usor sa treaca o camila prin urechile acului decat un pastor baptist sa recunoasca ca a gresit. Cand unul ca Ton isi recunoaste greselile, ceilalti sar pe ei ca rechinii. Problema nu e cu Ton ci cu cei care nu isi recunosc greselile (pacatele). Ei predica apa si beau vin. Ei predica pocainta, recunoasterea greslilor dar ei nu si le recunosc.

 7. Cautati pacea si alergati dupa Ea !!! Incetati a mai face raul invatativa sa faceti binele nu

  intoarceti nimanui rau pentru rau nici ocara pentu ocara dimpotriva fiti buni uni cu alti milosi si iertativa uni pe alti cum va iertat si Hristos Cind stat in picoare sa iertati totul ca sa aveti parte de chemarea cereasca !!! Caci toti au pactuit si sunt lipsiti de slava viitore Pocaitiva dar faceti fpt vredinice de pocainta vostra !!! NU VA MAI VORBITI DE RAU !!! …………..ealti

 8. Din pacate cam peste tot in lume cei ce iubesc banii, fatarnicia, fariseii de tip modern se afla in fruntea bisericilor. Si urmaresc sa sfarame turma Domnului. Cei ce urmeaza cu adevarat pe Domnul au o viata similara, sunt urati, defaimati, urmariti, li se pun bete in roate, sunt chiar ucisi de acesti lupi in blana de oaie. Asa ca nu va tulburati, dati slava Domnului , nu urmariti o “pozitie” in biserica si “prestigiul” dat de aceasta; mergeti la necredinciosi, la saraci, fiti placuti Domnului si imediat veti fi urati de clica de farisei, se vor alia impotriva voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close