Stiri externe

O localitate franceză îi alege pe refugiaţii creştini, motivând că aceştia „nu îşi decapitează patronul“

Autorităţile comunei franceze Charvieu-Chavagneux, din departamentul Isère, au transmis că sunt pregătite să primească refugiaţi, însă “sub condiţia ca familia să fie creştină”, întrucât creştinii “nu recurg la decapitarea patronului lor”, informează site-ul France 3 Rhone-Alpes.

646x404

Autorităţile comunei Charvieu-Chavagneux explică de ce îi privilegiază pe refugiaţii “creştini”. Ele justifică această alegere afirmând că “cei de religie creştină nu pun în pericol siguranţa celuilalt; că nu atacă trenurile înarmaţi cu puşti Kalaşnikov, că nu atacă jurnalişti reuniţi în redacţie şi că nu recurg la decapitarea patronului lor aşa cum am văzut la câţiva kilometri distanţă de comuna noastră”.
În timp ce Franţa s-a declarat pregătită să primească 24.000 de refugiaţi în următorii doi ani, alţi doi primari de dreapta deja au declarat că doresc să primească doar refugiaţi creştini. Primul-ministru Manuel Valls le-a replicat marţi seara: “Nu triem în funcţie de religie. Dreptul la azil este unul universal”.
Comună de 8.250 de locuitori, Charvieu-Chavagneux este de fapt situată la 16 kilometri de Saint-Quentin-Fallavier, din departamentul Isere, unde Yassin Salhi a încercat să producă o explozie la o uzină după ce şi-a decapitat angajatorul pe data de 26 iunie.
În deliberarea sa, comuna face referire la apelul Papei Francisc de primire a refugiaţilor, şi de asemenea, la o promisiune a Sfântului Louis, în 1250, de a-i proteja pe creştinii din Orient: “Această promisiune a traversat secolele, determinând Franţa să fie o protectoare fidelă a creştinilor din Orient”, tramsmit autorităţile locale.
Citește și:  Restaurantele închise de guvernul israelian, redeschise de Knesset

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 55

Close