PersecutiiStiri externe

O femeie a fost uciză din cauză că era creștină

O femeie în vârstă din statul indian Andhra Pradesh a fost ucisă cu bestialitate în timp ce se ruga din cauză că era creștină.

Chadarajupalli Subbaravamma, de 60 de ani, se ruga și citea din Biblie pe terasa casei sale când un tânăr bărbat hindus a intrat peste ea și a atacat-o.

„Când am găsit-o, era întinsă pe jos într-o baltă de sânge iar Biblia ei era aruncată departe de trupul său” a spus fiul ei, Subba Rao, pentru World Watch Report. „A murit pe loc.” a adăugat el.

Incidentul s-a întâmplat pe data de 21 martie. Conform spuselor soțului ei, Subbaravamma a terminat de făcut baie și a mers pe terasă să se roage în jurul orei 17:30. „Aceasta era rutina ei de mult timp” a spus fiul ei.

O oră mai târziu, vecinii au spus că au văzut intrând un tânăr la ei în casă. După câteva minute, soțul femeii a auzit vecinii strigând: „ O omoară, o omoară!”. Vecinii au văzut cum tânărul a lovit-o pe femeie până ce a căzut moartă jos. Ea se alfa pe genunchi când a început să fie lovită.

Subbaravamma s-a convertit la creștinism cu 10 ani în urmă. Conform pastorului ei, femeia era un membru foarte activ în biserică. „În fiecare duminică ea era prima persoană care ajungea la biserică. Era o credincioasă devotată.” a spus pastorul ei, Mohan Rao, pentru World Watch Report.

Citește și:  Un alt preot ucis în Camerun

Înainte de convertirea ei a creștinism, femeia împreună cu famila ei lucra într-un templu hindus care se află lângă casa lor. Ei făceau statui a diferiților dumnezei din hinduism. Ei au încetat să mai lucreze în acel loc în momentul în care toată casa lor s-a convertit la creștinism.

Confrom Open Doors, un grup care monitorizează libertatea religioasă în lumea întreagă, tânărul criminal a spus că a omorât-o pentru că a părăsit hinduismul. Localnicii spun că și preotul templului a fost supărat pentru că femeia s-a convertit la creștinism.

Autoritățile locale au reținut atacatorul, însă au spus că acest atac nu a fost un caz de persecuție religioasă. „Acuzatul suferă de dereglări psihice. Femeia nu a fost omorâtă din motive religioase” a spus polițistul Satya Yesu Babu.

Vecini dezmint însă spusele autorităților: „Suntem atât de aiuriți încât să nu recunoaștem dacă o persoană este nebună? Suntem 50 de persoane care vrem drepate pentru Subbaravamma și suntem dispuși să mergem la tribunal și să depunem mărturie dacă e nevoie.”

Vecinii spun că declarația poliției conform căreia atacatorul ar fi „nebun” și că acesta nu a ucis-o pe femeie din cauza credinței ei este pur și simplu scandalos.

„Este o crimă premeditată”, a declarat unul dintre săteni pentru World Watch Report. „Oricine intra în templu o putea vedea clar pe femeia care se ruga pe terasă. A fost o țintă clară.”

Citește și:  ALGERIA: TRIBUNALUL CERE ÎNCHIDEREA ALTOR DOUĂ BISERICI

„Rugați-vă pentru familia lui Subbaravamma” a transmis organizația Open Doors într-o declarație. „Rugați-vă lui Dumnezeu să îi mângâie și îi protejeze. Rugați-vă și pentru localnicii care sunt șocați de moartea ei”.

Creștinii din zonă sunt pregătiți să protesteze împotriva încercării poliției de a mușamaliza moartea lui Subbaravamma.

Între timp, membrii familiei suferă pierderea femeii. „Tatăl meu are 70 de ani”, a declarat Rao pentru World Watch Report. „El nu a mai mâncat aproape nimic din ziua în care mama mea a fost ucisă. Este foarte deprimat și plânge ca un copil”.

Sursă: CBN News via alfaomega.tv

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 85

Close