Diverse

O fata musulmană înlăurată de comunitate din cauza unui mare păcat: iubirea unui creștin

O tânără musulmană înlăurată de comunitate din cauza unui mare păcat: iubirea unui creștin

Nawel decide să plece lăsând pe biroul din camera sa o scrisoare adresată părinților: “Tată, mamă, îmi pare rău, dar trebuie să plec de acasă, sunt obligată să fac acest lucru pentru a nu vă răni”. În spatele acestor cuvinte scrise cu puțin timp înainte de a pleca de acasă, găsim povestea tristă și șocantă tinerei Nawel, o asistentă medicală de origine franceză, de doar 22 de ani, de origine marocană și credință musulmană, care continuă să trăiască în mare tensiune o frumoasă poveste de dragoste cu Jérémy, un tânăr de origine portugheză, catolic.

“Am știut că nu vor fi de acord. Mama mi-a cerut să pun capăt relației când si-a dat seama că între mine și Jérémy e mai mult decât o simplă amiciție. Nu mi-am imaginat că vor merge atât de departe … ” După ce a părăsit casa în secret, pentru Nawel a început iadul: s-a mers atât de departe încât tatăl a început să o amenințe cu moartea prin telefon. “Dacă te voi găsi, am să te omor!” Golirea conturilor bancare ale tinerei și vandalizarea mașinii prietenului ei au fost câteva dintre metodele menite să îi intimideze pe cei doi indrăgostiți, însă toate fără niciun rezulat. “Dragostea nu are nimic de-a face cu religia”, răspunde Jérémy familiei tinerei Nawel care tot continuau să-l amenințe.

Citește și:  Denzel Washington speriat de Duhul Sfânt

În acel moment au intrat în joc doi veri, unul de 27 de ani și celălalt de 21, care mai tâziu au ajuns în fața instanței acuzați că au bătut-o pe tânara asistentă în timp ce încercau să o convingă să se întoarcă la domiciliu. Reuniunea a luat o întorsătură urâtă atunci când fata a refuzat să intre în mașina celor doi urmând apoi prin a fi trasă de păr și lovită cu pumnii. Rezultatul? “Zece zile de incapacitate fizică de muncă” și o “stare de stres acut”, conform certificatul medical eliberat după atacul suferit.

Ca răspuns la toate cele întamplate, mama a mărturisit că Nawel este “manipulată” de creștin și încă speră să o vadă întoarsă acasă. În așteptarea deciziei instanței penale din Reims asupra agresiunii comise de verii ei, trebuie remarcat faptul că plângerea depusă de către Nawel în ceea ce îl privește pe tatăl ei, a fost respinsă din lipsă de probe. ”

“Dincolo de dimensiunea religioasă este lupta unei femei tinere care dorește să-și trăiască viața în mod liber”, a declarat avocatul său, Simon Miravete, luptă pe care o poartă și alți tineri din lumea musulmană.

Traducere: Orian Remus Anghel pentru e-communio.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Close