Istoria CrestinismuluiVideo

O cetate și un templu consemnate în biblia ebraică, descoperite de arheologi

Arheologii au descoperit în Israel o cetate și un templu străvechi a căror distrugere a fost poruncită de către regele Ezechia în secolul al VIII-lea î.Hr

Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA) spune că așa-zisa cetate-sanctuar este o dovadă clară a acțiunilor regelui Ezechia, cu scopul de a desființa idolii. Tatăl său, Ahaz, era un om fără Dumnezeu, și imediat ce Ezechia a urcat pe tron, a ordonat ca toți idolii din regat, fie ei obiecte, zeități sau animale la care oamenii se închinau, să fie distruși, spune Chabad.org

În biblia ebraică, un pasaj demonstrează că Ezechia a înlăturat lăcașurile de cult, a distrus statuile, a doborât obiectele ridicate zeiței Ashera (Cartea a doua a regilor 18:4).

Cetatea se află în vechiul oraș Tel Lachish, într-o zonă de 80×80 cu șase camere, câte trei de o parte și de alta a străzii principale.

Porțiunea nordică a cetății a fost dezgropată cu decenii în urmă, într-o expediție condusă de arheologi din Marea Britanie și de la Universitatea Tel Aviv. Cea mai recentă excavare, care s-a desfășurat în perioada ianuarie – martie 2016, s-a concentrat pe descoperirea întregii cetăți. Nu a fost ușor, cetatea fiind cea mai mare din Israel, încă de pe vremea când regatul se folosea de Templul construit de regele Solomon.

„Dimensiunile cetății sunt compatibile cu ceea ce știm din domeniul istoric și arheologic”, declară directorul Sa’ar Ganor. „Potrivit relatării biblice, totul a avut loc la porțile orașului Tel Lachish, unde sanctuarul a fost construit inițial”, spune IAA. Oameni importanți – inclusiv bătrânii satului, judecătorii, guvernatorii, regii și funcționarii – obișnuiau să stea pe băncile cetății, care au fost și acestea descoperite.

Citeste mai mult pe: www.activenews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + = 19

Close