Stiri externeVideo

O biserica scufundata, veche de 400 de ani, a reaparut la suprafata apei, in Mexic. “Oamenii sarbatoresc, vin sa se roage”

Ruinele unei biserici din secolul al XVI-lea au aparut din adancuri, la suprafata raului Grijalva din Mexic, dupa ce nivelul apei a scazut cu 25 de metri.

61730451

“Temple of Santiago” este o biserica, veche de 400 de ani, care a fost inghitita de ape si care a reaparut la suprafata, in Mexic. Ruinele s-au pastrat in conditii incredibil de bune, iar fatada a ramas nealterata de trecerea timpului. Biserica a fost acoperita de apa in urma unor inundatii puternice, petrecute in 1966.

Nivelul scazut al apei a facut ca ruinele bisericii “Temple of Santiago” sa apara pentru a doua oara la suprafata izvorului Nezahualcoyotl, a carui nivel a scazut cu 25 de metri.

 

 

In 2002, locuitorii au putut sa admire biserica si chiar au putut sa mearga in interiorul ei, pentru ca apa scazuse foarte mult.

Biserica, situata in localitatea Quechula, a fost cladita de niste calugari, condusi de Friar Bartolome de la Casas, care au ajuns in zona la jumatatea secolului XVI.

Biserica are 61 de metri inaltime, o latime de 14 metri si pereti inalti de 10 metri, iar turla bisericii masoara 16 metri. Constructia a fost realizata in 1564.

biserica Mexic

“Biserica a fost abandonata din cauza molimelor din perioada 1773-1776” a spus arhitectul Carlos Navarete, care a lucrat cu autoritatile mexicane la un raport asupra cladirii.

Citește și:  Musulmanii din Uganda se întorc la Cristos

biserica Mexic

“Localnicii sunt fericiti, sarbatoresc ca un miracol. Cativa vin aici sa manance si sa se roage, unii vin sa faca afaceri. Le-am vandut peste, s-au facut procesiuni in jurul bisericii” a spus un localnic.

stirileprotv.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 94 =

Close