Stiri externe

O biserica din orasul italian Bergamo va fi transformata in moschee

Asociatia musulmana cumpara biserica italiana pentru a o transforma in a doua moschee din Bergamo

O biserica din orasul italian Bergamo va fi transformata intr-o moschee, informeaza ziarul Il Giornale.

Dupa ce Asociatia musulmana din Bergamo a castigat o licitatie, a devenit proprietara unei foste capele.

Timp de trei ani, biserica a gazduit serviciile religioase ale comunitatii ortodoxe romanesti, care are mai mult de 2.000 de credinciosi.

Licitatia a avut loc ieri, iar Asociatia musulmana a castigat-o in urma unei licitatii cu 8% mai mare decat pretul de pornire de 418.700 de euro. Va dura 90 de zile pentru a termina transferul si a finaliza procesul, scrie ziarul italian.

Idir Ouchickh, presedintele asociatiei islamice, a explicat ca intentia este de a mentine destinatia site-ului ca un loc de cult.

Dupa va fi reconstruita, fosta moschee Riuniti va fi a doua in Bergamo, dupa cea din Via Cenisio, recunoscuta oficial incepand din 2013.

Liga lui Salvini a anuntat ca va verifica procedura.

salvini

„Vom merge si vom verifica desfasurarea licitatiei pentru a vedea daca au fost impuse constrangeri istorice si daca exista motive pentru a anula licitatia”, au declarat reprezentantii Ligii din Bergamo, deputatii Daniele Belotti si Alberto Ribolli.

„Aceasta biserica reprezinta un simbol al comunitatii din Bergamo, unde au fost botezati mii de cetateni. Multi locuitori ai istoricului municipiu vad acaesta vanzare a bisericii ca o insulta la adresa traditiei religioase a orasului lor si a catolicilor italieni”.

In 2015, Liga a aprobat in Lombardia o „lege anti-moschei”, care interzicea constructia de noi edificii de cult islamic, dar nu transformarea unor edificii vechi.
Musumanii s-au folosit de aceasta chichita din lege pentru ca locul era destinat cultului si va continua sa fie. Ziarul „Libero” pune un mare titlu pe prima pagina: „Allah il da afara pe Iisus”. Musulmanii cumpara biserica. Pe cativa banuti ne vindem sufletul”, scrie ziarul conservator.

Citește și:  Micuțul Denis, de 6 ani, ar fi primit AZIL în Suedia, dacă ar fi fost MUSULMAN. Dar e CREȘTIN, deci bun de EXPULZAT

O biserica din orasul italian Bergamo va fi transformata in moschee

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close