Stiri externe

O biserică americana ajută refugiații sirieni, chiar în orașul lor natal, Washington

În timp ce politicienii discută pe tema refugiaților din Siria, Biserica a intervenit adesea pentru a oferi soluții reale. Corespondenta CBN Abigail Robertson ne arată cum o congregație din Washington înfăptuiește ceea ce crede că Biblia îi spune să facă: să își iubească aproapele.

Aceasta pare o simplă întâlnire de rugăciune, însă cei pentru care se roagă s-ar putea să vă surprindă. E vorba de o familie musulmană care a venit recent din Siria și care și-a părăsit țara când SIIL le-a invadat orașul și i-a împușcat pe mulți dintre vecinii lor. Familia și-a îngropat de viu fiul de 16 ani, ore întregi, pentru a nu fi recrutat de organizația teroristă.

Membri ai National Community Church s-au strâns pentru a auzi povestea familiei și a afla de ce au fugit în SUA.
Ați mai întâlnit refugiați sirieni înainte?
Nu cred. În presă, ni se spune că acești oameni sunt răi, să ne ferim de ei, că sunt periculoși, dar asta nu e adevărat.

Pastorul Dave Schmidgall și soția sa, Kate, au întâlnit familia la scurt timp după sosirea acestora în SUA.
Nu vorbeau deloc engleză și au fost plasați în costisitorul oraș Washington D.C. Agenția de plasare le-a acoperit cheltuielile doar pentru trei luni. Tatăl, Bashir, electrician de meserie, se simte neajutorat. În Siria, el era puternic, îngrijea de familie, era iscusit în profesia lui, dar aici se simte pierdut. Învață din greu limba engleză, dar presiunea de a obține siguranță financiară e mare.

Citeste mai departe pe: www.youtube.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 32 =

Close