Stiri externe

Numărul librăriilor creștine din China crește semnificativ

Din punct de vedere tehnic este o țară comunistă, iar în mod oficial, ateistă… Așa a început povestea unei misiuni de a evangheliza populația Chinei, cu ajutorul Cuvântului lui Dumnezeu. Joseph Cui este un fel de deschizător de drumuri. În anul 2004, el a înființat una dintre primele librării creștine înregistrate în mod legal.

Joseph Cui: Este începutul industriei, precum prima rază de lumină. Încă mai există mult întuneric care suprimă lumina. Am văzut cum Dumnezeu a deschis uși. El vrea ca noi să fim o lumină. Dumnezeu vrea să fim ca lumina dimineții. Pe măsură ce lumina devine mai puternică, întunericul se retrage. La început a fost foarte dificil. Librăria era susținută financiar, în secret, de mulți frați și surori în Domnul.
Cui spune că numărul cărților creștine era mic și oricine era prins citind Biblia, ajungea la închisoare. Totuși, misionarii au adus, în mod neoficial, Biblii și alte cărți de literatură creștină, punându-și viața în pericol.

Joseph Cui: La început, creștinii veneau la librărie și îmi puneau tot felul de întrebări, precum: „Aveți cartea aceasta sau cealaltă?”, „Aveți cărți scrise de autorul cutare și cutare?” După ce auzeau mai multe răspunsuri de „Nu”, atunci ei întrebau: „Ce fel de librărie este aceasta?”
Atitudinea guvernului a început să se schimbe cu vreo 15 ani în urmă, când autoritățile au observat cât de mulți chinezi se întorc la Hristos. Acest fapt a dus la înlesnirea restricțiilor impuse editurilor. Astfel, s-a născut și o mică industrie căreia i s-a alăturat cu mult entuziasm Xu Jixing. În anul 2002 a deschis prima librărie în Shanghai care se numește „Stairs to Heaven”.

Citește și:  Ce intentionează Guvernul francez să facă cu MOSCHEILE

Citeste mai departe pe: www.youtube.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 64

Close