Sondaje

Numai 1 din 10 americani mai posedă o viziune biblică asupra lumii

Numai 10% dintre americani mai păstrează o viziune asupra lumii complet biblică, cu toate că 46%, adică aproximativ 46 de milioane de adulți din Statele Unite, pretind că duc o viață creștină.

Conform unui sondaj efectuat de American Culture and Faith Institute și publicat în 27 Februarie, șapte din zece americani se autodenumesc creștini, dar relativ puțini au fost capabili să răspundă la câteva întrebări biblice și altele despre crezurile creștine.

„Investigația noastră a cules informații despre atitudinile și comportamentele relaționate cu probleme practice precum minciuna, înșelăciunea, furtul, pornografia, natura lui Dumnezeu și consecințele păcatelor nerezolvate”, a spus investigatorul George Barna,ce a dirijat studiul.

Aceasta este ceea ce face diferența între numărul de persoane ce se consideră creștine – peste 7 din 10 – și cei ce posedă un punct de vedere biblic – atât de alarmant – doar unul din 10”.

Investigatorii au intervievat 6 000 de persoane, împărțite în trei grupuri: publicul în general, pastori protestanți conservatori din punct de vedere teologic și un al treilea grup pe care ei i-au denumit „creștini conservatori activi spiritual”, pe care le-au urmărit din anul 2013.

Chestionarul a cuprins 20 de întrebări despre credințele spirituale de bază și alte 20 ce evaluau comportamentul. Apoi investigatorii au revizuit răspunsurile la cele 40 de întrebări „în legătură cu conținutul biblic, numărând la fiecare persoană participantă, răspunsurile cu conținut biblic consistent”.

Citește și:  Avort: drept sau crimă? SONDAJ exploziv. Ce cred românii

Citeste continuare aici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 + = 73

Close