Stiri externe

Noua Zeelandă. Episcopii catolici și anglicani, uniți împotriva legalizării eutanasiei

”Este o tristă ironie faptul că într-o țară cu o creștere îngrijorătoare de sinucideri, mai ales în rândul tinerilor, noi ne gândim cum să ajutăm persoanele să moară”: scriu episcopii anglicani din Noua Zeelandă într-o notă de presă transmisă Comisiei parlamentare care analizează un proiect de lege vizând legalizarea eutanasiei și a sinuciderii asistate.

Sondajul lansat de grupul de parlamentari despre ”Alegerea sfârșitului vieții” se încheie în 6 martie 2018. La rândul lor, episcopii catolici neozeelandezi au încurajat o participare cât mai largă la sondajul de opinie.

”Este o mărturie puternică”, afirmă prelații catolici, ”atunci când întreaga comunitate catolică este unită în jurul unei convingeri și a unei acțiuni comune, cum este susținerea demnității vieții umane, o valoare fundamentală a credinței noastre și a oricărei societăți care include și se îngrijește de om”. În același timp, episcopii catolici și anglicani solicită autoritățile să pună la dispoziție mai multe resurse pentru curele paliative și susținerea familiei celor bolnavi.

Sursa:ro.radiovaticana.va

Citește și:  Ungaria a adoptat legea „STOP Soros”. Închisoare pentru cei care îi ajută pe imigranți
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 + = 35

Close