Familie

Noua Voce a României, mama unor gemeni cu Sindrom Down: „Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că, dacă extermini o sarcină cu un defect genetic, este un lucru bun”

De Ziua Internațională a Sindromului Down, la emisiunea „La Măruţă“, de la ProTV, Cristina Bălan câştigătoarea sezonului cinci al concursului televizat „Vocea României“, a vorbit pentru prima dată despre adevăratul motiv care a împins-o să caute celebritatea.

13-vedete-cristina-balan

Înainte de show-ul lui Măruță, Gabriel, soțul Cristinei Bălan, a postat pe Facebook un mesaj în care spunea:

De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înțelege întocmai ce este in sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulți) special. În cadrul competiției Vocea României, am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe.

Ei, MINUNILE noastre, copiii noștri – Toma și Matei, dar și cei aproximativ 50.000 de copii din țară diagnosticați cu SD, ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul și tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieșim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down și, totodată, ce putem facev(NOI TOȚI) pentru acești copii speciali. Pentru că, nu-i așa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să ‪#‎schimbămviațaîmpreună!

944041_537996493041543_3655745326851210054_n

Gemenii familiei Bălan, Toma David şi Matei Nikolas, au trei ani. În emisiunea lui Măruță, vedeta a povestit cu durere discriminarea la care au fost supuși acești copii încă dinainte de a se naște, dar și ulterior:

12661807_10204107942417280_1523893646825379772_n

Mi s-a spus că pot face avort medicinal. Sincer, acesta a fost lucrul care m-a durut cel mai mult, faptul că se considera o sarcină neviabilă, defectă. Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că dacă extermini o sarcină care are un defect genetic, este un lucru bun. Am auzit astfel de păreri, care ard pe suflet ca fierul înroşit. E ceva foarte dureros.

Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară, pentru că i-am spus că Sindromul Down nu este o boală. Mi se pare că medicii arată o răceală. Nu vreau să arunc cuvinte mari, dar medicii se uită cu un fel de scârbă la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Se poate să fie şi o percepţie subiectivă, venită din teama de discriminare.

Cristina Bălan și soțul ei, Gabriel Bălan, s-au hotărât să pornească propria campanie de conștientizare a opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele care prezintă această anomalie genetică.

Sursa: stiripentruviata.ro

Citește și:  În Suedia „echipa parentală” înlocuiește „mama și tata”
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Close