Studiu

Norvegia : Țara europeană în care ateii i-au depășit pe credincioși

Raportul realizat în Norvegia a relevat că pentru prima dată în istoria ţării numărul persoanelor care cred în Dumnezeu a fost depăşit de cei care s-au declarat necredincioşi, asta în condiţiile în care printre respondenţi s-au numărat numai câţiva imigranţi de origine musulmană, marea majoritate aparţinând culturii religioase occidentale, după cum a precizat Jan-Paul Brekke de la Ipsos Norway, care a condus studiul.

images

În cadrul studiului au fost chestionaţi 4.000 de norvegieni, dintre care 39% au spus că nu cred în Dumnezeu, comparativ cu 37% care cred în Dumnezeu. Restul de 23% au răspuns „nu sunt sigur”, conform studiului citat de publicaţia The Independent.

În capitala ţării, Oslo, numai 29% cred în Dumnezeu, se mai arată în concluziile raportului. Când aceeaşi întrebare a fost adresată în cadrul unui studiu similar din 1985, 50% credeau în Dumnezeu şi numai o cincime a spus că nu cred. Însă lucrurile s-au schimbat dramatic faţă de acum doi ani, când numărul credincioşilor şi cel al necredincioşilor era încă egal.

www.dcnews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8

Close