Stiri externe

Norvegia doreşte să INTERZICĂ MOSCHEILOR chemarea ZGOMOTOASĂ la RUGĂCIUNE: Este ENERVANT şi NEPOTRIVIT

Un partidul de guvernământ norvegian dorește să interzică apelul ZGOMOTOS la rugăciune pentru Moscheile de pe teritoriul ţării. S-a ajuns la acestă decizie din respect pentru oamenii ceilalţi care doresc să trăiască în linişte în cartierele lor.

Purtătorul de cuvânt Jon Helgheim, a declarat: “Îmi pasă de faptul că oamenii trebuie să aibă pace și liniște în cartierele în care trăiesc, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie deranjaţi de chemarea la rugăciune a musulmanilor”.

Dar, există o problemă pentru partidul de guvernământ, ar putea încălca Convenția Europeană a Drepturilor Omului şi, în acest sens a declarat: “Dacă există prevederi contradictorii în Convenția pentru Drepturile Omului, pur și simplu nu-mi pasă, pentru că este conceput prost”.

O filială regională a Partidului Progres din Buskerud a folosit argumente similare pentru a interzice moscheilor să transmită chemarea la rugăciune prin difuzoare.

“În mai multe locuri din țară s-au stabilit reglementări în temeiul cărora moscheile au permisiunea de a emite chemarea la rugăciune prin difuzoare” ” Dar foarte multi oameni percep acest lucru ca fiind enervant si nepotrivit. În Norvegia avem libertatea de religie, care ar trebui să includă și dreptul de a nu fi expuși apelurilor publice extrem de zgomotoase la rugăciune”, informează dailymail.co.uk

Moscheea din Fittja din sudul orașului Stockholm a început să emită chemarea la rugăciune în zilele de vineri, iar anul trecut o moschee din Karlskrona a primit permisiunea de a difuza toate cele cinci apeluri pe fiecare zi, ceea este prea mult pentru localnici.

Citește și:  PAKISTAN: CONDUCEREA SPITALULUI OBLIGĂ MEMBRII CREȘTINI AI PERSONALULUI SĂ RECITE DIN CORAN
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close