Social

Noi proteste anunțate în Norvegia! 18 copii de origine română, în îngrijirea Barnevernet

Asociația românilor din Norvegia a anunțat că va organiza un nou protest față de măsurile luate de Barnevernet, serviciul scandinav de protecție a copilului.
bodnariu-protest-cluj3
Pornind de la cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de autorități după ce ar fi fost abuzați de către părinții lor, românii din Norvegia încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra acestor practici. Aceștia vor protesta în fața Parlamentului Norvegian, sâmbătă, între orele 15.00 și 19.00.
În plus, Asociația românilor din Norvegia aceștia au mai multe solicitări pentru reprezentanții  Barnevernet, printre care și redactarea unui ”ghid pentru părinți” și mai multe posibilități de informare privind legea Protecției Copilului și normele de aplicare a acesteia, într-o limbă accesibilă tuturor imigranților.

Totodată, aceștia susțin că în acest moment există 18 copii de origine română în îngrijirea Barnevernet și cer ca micuții să aibă acces la la exersarea limbii materne, a practicării religiei părinților și la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor românești.

În plus, președintele asociației, Emanuel Sorin Cioacă, susține că autoritățile române ar trebui să fie ținute la curent cu situația micuților și să știe unde sunt plasați copiii.

www.libertatea.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 29

Close