Istoria Crestinismului

Noi cercetări produc hibrizi om-porc, pentru organe pentru transplant

Cercetătorii americani sunt angajați într-un nou experiment tulburător, care combină celule umane și porcine pentru a produce un embrion hibrid, conform publicației The Express.

pigman-620x349-300x194

Potrivit știrii, oamenii de știință de la Universitatea din California, Davis încearcă să utilizeze porci ca „incubatoare biologice” pentru a crește organe umane. Walter Low, profesor la Universitatea din Minnesota, a declarat că savanții speră să descopere o metodă de a crește diverse organe pentru transplant, incluzând pancreasuri, inimi, ficați, plămâni și cornee.

Low a explicat că celulele ar fi prelevate de la pacientul care necesită un organ și utilizat pentru a crește „o copie genetică exactă” (clonă) a organului respectiv într-un embrion porcin. Metoda ar reduce șansele rejetului de transplant.

Uneori numiți himere, hibrizii animal-om au făcut subiectul experimentelor în trecut. Universitatea Rochester a implantat celule gliale umane incipiente la șoareci nou-născuți, pentru a testa activitatea cerebrală implicată în învățare și memorie, știre relatată deLifeNews. Universitatea din Wisconsin a desfășurat, de asemenea, studii privind hibridizarea om-animal.

Există preocupări serioase cu privire la implicațiile etice ale cercetărilor de acest tip. Mai multe fragmente din articol:

Cercetarea este atât de controversată, încât anul trecut principala agenție pentru cercetare medicală din SUA, National Institutes of Health, a impus un moratoriu asupra finanțării acestor experimente.

Principala sa preocupare a fost aceea că celulele umane ar putea migra în creierul porcului în devenire, umanizând animalul.

Pablo Ross, biologul specializat în reproducere care conduce cercetarea, a declarat că acest lucru este puțin probabil, dar constituie un motiv principal pentru care cercetarea este desfășurată cu o deosebită precauție.

„Credem că există un potențial foarte mic de dezvoltare a unui creier uman, dar acesta este un aspect pe care îl vom investiga.”

Dl. Ross, care conduce echipa de la Universitatea din California, Davis, afirmă că hibrizii ar trebui să arate și să se comporte ca niște porci normali, cu excepția faptului că unul dintre organe va fi alcătuit din celule umane.

Totuși, pe fondul preocupărilor că embrionii himerici umani-porcini s-ar putea dezvolta în mod prea similar cu noi, embrionii cu lungimea de 2,5 cm sunt lăsați să se dezvolte în corpul scroafelor numai timp de 28 de zile, după care gestațiile sunt întrerupte și țesuturile sunt extrase pentru analiză.

[…] Dl. Ross a declarat:

„Sperăm că acest embrion porcin se va dezvolta normal, dar pancreasul va fi compus aproape exclusiv din celule umane și va fi compatibil cu pacientul, în vederea transplantului.”

În 2009, președintele cu vederi pro-avort Barack Obama a emis un ordin executiv prin care se permite finanțarea cercetării privind celulele stem care presupune distrugerea de embrioni vii, aplicabil inclusiv embrionilor hibrizi umani-porcini, după cum a relatatLifeNews. Acesta a abrogat politica președintelui George Bush, care interzicea finanțarea practicilor distrugătoare de viață din banii contribuabililor.

Citește și:  Unde s-a aflat Gradina Edenului?

Sursa: www.culturavietii.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 93 =

Close