Marturii

Noaptea în care lui Fidel Castro i s-a predicat Evanghelia

Nu este așa de ușor de crezut că unui astfel de personaj, ce a reprezentat întruchiparea ateismului comunist pe continentul american, s-a ajuns să-i fie predicată Evanghelia mântuirii lui Isus Hristos. Și totuși acest lucru…

Nu este așa de ușor de crezut că unui astfel de personaj, ce a reprezentat întruchiparea ateismului comunist pe continentul american, s-a ajuns să-i fie predicată Evanghelia mântuirii lui Isus Hristos. Și totuși acest lucru s-a întâmplat și încă inițiativa a venit tocmai din partea controversatului lider. S-a întâmplat în urmă cu paisprezece ani, în 2002, când Fidel Castro a cerut să se întâlnească cu câțiva pastori evanghelici ce se aflau în capitala La Havana pentru o conferință despre reforma protestantă, iar despre acest surprinzător eveniment povestește teologul evanghelic Juan Stam într-un articol intitulat: „Noaptea în care i-am explicat Apocalipsa lui Fidel Castro”. Acest articol a fost publicat atunci în media creștină și a fost republicat recent de portalul Protestante Digital, datorită relevanței momentului, articol pe care îl reproducem integral în continuare:

131210162557-fidel-castro-story-top

Juam Stam

„Se întâmpla în luna octombrie 2002 și mă aflam în La Havana pentru a participa la o conferință teologică despre reforma protestantă. Într-o seară, după ce am terminat activitatea din ziua respectivă, liderul nostru ne-a cerut să mai stăm pentru că avea un anunț. Fidel Castro ne-a invitat pentru o întâlnire privată tocmai în seara aceea, începând de la ora 23:00 și aveam să vedem că se va prelungi până la ora 2:00 noaptea.

Citește și:  GIANNA JESSEN-MARTURIE ZGUDUITOARE

Am intrat în sală, l-am salutat pe Fidel și ne-am făcut poze. Sala era destul de lungă, dar îngustă și mi-a venit să mă așez tocmai pe o extremă. La început Fidel vorbea destul de încet și nu am putut să aud totul. Dar dintr-o dată am înțeles că Fidel întreba despre Apocalipsa: „Dumneavoastră care sunteți pastori, cum înțelegeți Cartea Apocalipsei”, ne-a spus?

Se părea că citise cartea pentru că respectuos ne întreba: „Cum este cu drepturile omului când sunt omorâți atâția oameni, asemănător unui genocid? Și cum se explică ecologic distrugerea pădurilor și a mărilor?” Erau întrebări bune, dar dificile și Fidel aștepta răspunsuri.

Pentru că unii din grup știau despre ceea ce eu am scris despre Apocalipsa, i-au spus lui Fidel: „Este aici cineva care vă poate lămuri”. Niciodată nu m-aș fi așteptat la o situație ca aceasta dar dintr-o dată m-am trezit cu mingea la picioarele mele și acum voiam să văd „un gol al Duhului Sfânt” așa cum ar fi spus unul din prietenii mei, Pablo Richard.

Citeste mai departe pe: benidradici.com

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 73

Close