PersecutiiVideo

Nivel fără precedent al persecuției creștinilor

Anul 2015 a fost anul cu cel mai ridicat nivel de persecuție asupra creștinilor din istoria modernă, a anunțat organizația Open Doors USA. Numărul creștinilor uciși s-a dublat față de cel din anul 2014, ajungând, potrivit organizației, la mai puțin de 7.000 de persoane. Cele mai afectate țări sunt Coreea de Nord, Siria, Irak, Eritreea și Afghanistan potrivit revistei semneletimpului.ro

resizedimage

Organizația Open Doors a dezvăluit și că intensificarea extremismului islamist violent este „principalul generator de persecuție în 35 din cele 50 de țări de pe listă”. Ba chiar în anumite regiuni din Orientul Mijlociu și din Africa Subsahariană, „persecuția a ajuns la nivel de epurare etnică”. Un fenomen aparte care influențează acest curent este virulența tot mai mare a terorismului non-statal, precum cel practicat de gruparea Stat Islamic.

Potrivit organizației, peste un milion de creștini din Africa și din Orientul Mijlociu au fost nevoiți să își părăsească locuințele și să se refugieze în Europa sau în SUA. În Irak, de pildă, creștinii sunt „în pericol de dispariție”. În India, extremiștii hinduși au condus atacuri atât de violente împotriva creștinilor, încât organizația a clasat țara printre primele 20 în care situația creștinilor trebuie supravegheată.

Din informațiile colectate de Open Doors reiese că, în fiecare lună, nu mai puțin de 322 de creștini sunt uciși pentru credința lor, circa 214 biserici sau proprietăți deținute de creștini sunt distruse și nu mai puțin de 772 de forme de violență sunt comise împotriva creștinilor. Bătăile, răpirile, violurile, arestul forțat și căsătoria impusă sunt doar câteva dintre acestea.

Vezi aici lista țărilor în care creștinii sunt cel mai intens persecutați.

InfoCrestin

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 36

Close