Stiri externe

Nigeria:160 de morţi după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit peste credincioşi. Sute de oameni participau la slujbă

Până la 160 de persoane au murit în oraşul Uyo din Nigeria, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit, relatează The Telegraph.

Potrivit unor informaţii, numărul victimelor ar putea urca, ele putând fi încă blocate sub dărâmături.

Sute de persoane se aflau în biserica Reigners Bible, inclusiv Udom Emmanuel, guvernatorul statului nigerian Akwa Ibom, care a supravieţuit dezastrului.

“Cadavrele sunt aşezate unele peste altele pe jos deoarece nu este suficient spaţiu la morga spitalului”, a declarat un fotograf de la faţa locului. “Am văzut aproximativ o sută de cadavre transportate cu căruţele. Am mers la două spitale, erau trupuri peste tot, imposibil de numărat”, a spus el, citat de Le Figaro.

Biserica se afla încă în construcţie iar muncitorii se grăbeau să finalizeze lucrările pentru o hirotonisire, au spus martori.

Udom Emmanuel a declarat că va fi iniţiată o anchetă pentru a se stabili dacă au fost încălcate standardele privind siguranţa.

O responsabil al serviciilor de salvare a declarat pentru agenţia de presă AP că 60 de trupuri au fost găsite dar că bilanţul victimelor ar putea urca. O macara se foloseşte pentru a îndepărta molozul sub care ar putea fi îngroapate persoane.

“S-a întâmplat la aproximativ 20 de minute după ce a ajuns guvernatorul. Dintr-o dată, acoperişul a căzut peste credincioşi. Guvernatorul a fost salvat repede. Dar alţii nu au fost la fel de norocoşi”, a declarat un supravieţuitor posturilor de televiziune nigeriene.

www.mediafax.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 88

Close