PersecutiiStiri externe

NIGERIA – Șaptezeci de case incendiate de Boko Haram, șase oameni răniți

646x404

Șaptezeci de case ale creștinilor din Thlulaimakalama, sat predominant creștin din nord-estul Nigeriei, la vreo zece mile depărtare de Chibok, au fost prădate și incendiate în 25 noiembrie într-un atac terorist al grupării Boko Haram,potrivit Fondului Barnabas.

Focul s-a extins până în apropierea magazinelor și au distrus și alte clădiri. Șase creștini au fost răniți, însă cei mai mulți au reușit să scape, ascunzându-se în tufișuri. Patru case ale musulmanilor au fost, de asemenea, incendiate.

Liderul unei biserici din Chibok a relatat Fondului Barnaba: „Deoarece toate bisericile din sat au fost dărâmate de aceiași jihadiști într-un atac din anul 2014, acum casele creștinilor, magazinele și depozitele de alimente au fost ținta lor principală.”

Potrivit ultimului Index Global al Terorismului, Boko Haram a slăbit în forță în Nigeria în anul 2015 datorită opoziției din partea armatei. Totuși, au ucis în acel an 4095 de oameni din Nigeria în atacurile teroriste care au avut loc, chiar dacă acest număr a fost în scădere cu 33% față de situația din 2014. Boko Haram și-au intensificat activitatea în apropiere de Camerun, Ciad și Niger, ucigând 1382 de oameni în cele trei țări în anul 2015 (o creștere cu 163% față de 2014, când au murit 526 de oameni în atacuri din partea Boko Haram).

Rugați-vă ca toți cei afectați de atac să se lase mângâiați de adevărul că fie în necaz, greutăți, persecuție, pericol sau sabie, „în toate aceste lucruri noi avem victorie deplină prin Cel Care ne-a iubit” (Romani 8:35-37). Cereți-I Domnului ca El să îi vindece pe cei șase creștini răniți. Rugați-vă ca Dumnezeu să Își toarne pacea „care întrece orice pricepere” (Filipeni 4:7) peste creștinii din Nigeria și peste cei din țările învecinate, care se tem de atacuri din partea Boko Haram.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + = 23

Close