PersecutiiStiri externe

Nigeria – Lider Boko Haram: Nu poate exista niciodată pace între musulmani și creștini

Liderul lui Boko Haram, Abubakar Shekau, a declarat într-o filmare lansată recent că musulmanii și creștinii nu pot coexista.

El a contracarat o critică a clericilor musulmani împotriva atacurilor lui Boko Haram asupra creștinilor, spunând: „Să-i lăsăm pe toți [creștinii] să se convertească la islam, atunci vom putea trăi împreună.”
Încă de la început, Boko Haram a vizat creștinii în mod special printre alte grupuri, dar în august 2016 un purtător de cuvânt al Boko Haram a anunțat că militanții își vor concentra violențele numai împotriva creștinilor, numiți „oameni ai crucii”.

Mijlociți pentru credincioșii din unele părți ale Nigeriei, care trăiesc zilnic sub amenințarea atacurilor din partea Boko Haram și a păstorilor musulmani Fulani. Rugați-vă ca Domnul să fie locul lor de adăpost și scăpare (Psalmul 32:7).

Rugați-vă mai ales pentru miile de oameni care au fugit și trăiesc acum ca refugiați în propria lor țară, cu riscul de maltratare în taberele de refugiați.

Rugați-vă ca președintele musulman al Nigeriei să țină seama de apelurile liderilor creștini de a lua măsuri clare pentru a proteja credincioșii de atacuri.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 73

Close