Stiri externe

Nigeria: 45 de morti intr-o serie de atacuri asupra comunitatii crestine

Saptamana trecuta  o serie de atacuri împotriva comunităților creștine din Nigeria a dus la moartea a 45 de persoane și ranirea altor 50. Atacurile au avut loc în cinci sate din regiuniile Kaduna si Kaura,zone cu populatie predominant creștină.

Cele mai multe dintre victime erau femei,copii şi persoane în vârstă care nu au putut scapă de fuziada atacatorilor.120 de case şi 8 biserici au fost arse. Un localnic alsatului Kitakum,Samuel Adamu, a declarat pentru World Watch Monitor agresori au atacat satele după ce s-a înoptat.

“Au inceput sa mitralieze și sa arunce cu explozibili in casele noastre … Erau înarmați cu pistoale, cuțite, macete. Prima data au  masacrat femeile, copiii și persoanele în vârstă. “

Samuel Adamu acuza de asemenea guvernul ca nu ia nici o masura pentru a opri atacurile care continue sa faca sute de victime in regiunea de sud a Kadunei.

Atacurile au avut loc a doua zi după o ceremonie de pace între păstorii Fulani și comunitățile crestine din Kaura și regiunile învecinate.

Președintele Bisericii Evanghelice Ceao din Kaduna,Episcopul Zachariah Gado a condamnat cu fermitate violența într-o  conferință de presa ce a avut loc in data de 16 noiembrie 2016.

Haideți să ne rugăm pentru frații noștri care împărtășesc aceeași credința că și a noastră, dar nu și aceeași libertate.

cartearticle
Citește și:  Si te mai intrebi de ce ARDE AUSTRALIA?
Tags
Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 65

Close
<