Stiri externe

NIGER: ÎNMORMÂNTAREA FIULUI SĂU A FOST NEGATĂ UNUI CREȘTIN

Abdou*, creștin de origine musulmană, și familia sa sunt sub presiunea comunității satului pentru a se întoarce la islam. Situația lor se întâmplă aproape in mod regular multor creștini din Niger.

Timp de trei ani, Abdou a lucrat pentru o familie creștină. El a crescut ca musulman, dar datorită angajatorului său, el a cunoscut pe Isus și a decis să-l urmeze, la fel soția și fiica sa de 12 ani, Tchima. Când Abdou s-a întors în satul său îndepărtat, viața lui a devenit extrem de dificilă, deoarece sătenii au făcut totul pentru ca sa întoarcă familia la islam.

Pentru a o proteja de căsătoria cu un musulman, Abdou și-a trimis fiica la o mătușă într-o regiune cu o populație creștină mai mare. Dar aici, a fost violată și a rămas însărcinată. A fost o așa rușine pentru părinții ei adoptivi încât au căsătorit-o cu un musulman care a promis că va avea grijă de Tchima și copilul sau. Dar soțul ei i-a furat banii și a părăsit-o. Traumatizată și deprimată, tânăra femeie s-a întors în sfârșit la părinții ei.

La începutul acestui an, fiul lui Abdou, în vârstă de patru ani, a murit de malarie. După obiceiul regiunii, Abdou a vrut să-l îngroape în aceeași zi. Funerarele sunt un eveniment social important și de obicei mulți oameni se adună pentru a plânge cu familia afectată. Dar cazul lui Abdou era diferit: i-a fost interzis să-si îngroape fiul dacă nu se întorcea la islam. Soția lui a încercat să-l descurajeze, dar Abdou nu vedea o altă soluție. El a acceptat condiția pentru a-și îngropa fiul.

Citește și:  Islamistii Boko Haram incendiaza casele crestinilor, cu oameni si copii in ele

Soția lui totuși a perseverat în noua sa credință. Abdou a fost mișcat. La scurt timp după aceea, el s-a pocăit și s-a întors la Isus. «Vrem să facem un nou început cu Domnul», spune Abdou. «Dorința noastră cea mai sinceră este de a înțelege mai bine Cuvântul lui Dumnezeu și de a ne încrede pe deplin in Isus.»

Deși, chiar daca libertatea religioasă este garantată in mod oficial în Niger, exemplul lui Abdou arată că persecuția creștinilor este foarte reală. Mulți creștini sunt supuși unei mari presiuni în viața lor de zi cu zi și nu știu cum să facă față persecuției. Porți Deschise organizează si predă seminare cu bazele biblice pentru a se menține fermi. Proiectele noastre sunt concepute pentru a le oferi, de asemenea, o bază economică.

Chiar dacă Niger nu apare în Indexul mondial al persecuției din 2018, creștinii sunt persecutați din cauza credinței lor în Isus. Acesta este motivul pentru care aceasta țară se află sub observația Porților Deschise.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close