Stiri externe

Naționaliștii spanioli declanșează Reconquista împotriva imigranților islamiști

Politica de combatere a imigrației ilegale a noului guvern de la Roma și strategia una spun și alta fac, pe care o promovează președintele francez Emmanuel Macron pentru a nu-și compromite șansele la viitoarele alegeri europene, au transformat Spania în principala poartă de intrare în Europa a așa-zișilor refugiați. Conform Agenției pentru Migrație a Națiunilor Unite, 86 436 de imigranți au ajuns anul acesta în Europa pe mare.
Dintre aceștia, 39 445 au fost primiți de guvernul de stânga de la Madrid, un adevărat bastion al multiculturalismului și corectitudinii politice. Cifra este uriașă

pentru Spania și depășește numărul total al imigranților pe care această țară i-a acceptat în anii 2015, 2016 și 2017. Rata de intrare sosirilor a atins o medie de 300 în fiecare zi, numai în ultimul weekend fiind salvați de pe mare nu mai puțin de 1200 de oameni.

Pentru premierul spaniol Pedro Sanchez politica porților larg deschise în fața imigranților e un motiv de mare mândrie. La sfârșitul lui septembrie, prim ministrul spaniol declara în fața Adunării Generale a ONU. „Spania a suferit loviturile crizei recente mai puternic decât alte țări din Europa. Cu toate astea, societatea spaniolă, în marea ei majoritate, nu a întors spatele realității dramatice a imigrației. (…) Mă simt mândru de această societate care nu s-a lăsat radicalizată de retorica xenofobă a fricii de ceilalți.”

Teoriile marxiste care văd un substrat economic al oricărei mișcări socio-politice nu i-au oferit socialistului Pedro Sanchez un instrument adecvat de a afla viitorul. Departe de a rămâne hipnotizată de retorica multiculturalismului, societatea spaniolă pare să se pregătească pentru o nouă Reconquista. E motivul pentru care o formațiune politică naționalistă numită VOX are pentru prima oară șansa de a ajunge în Parlament. 9000 de oameni s-au adunat în weekend în Palatul Vistalegre din Madrid pentru a-și arăta hotărârea de a se
opune politicilor de încurajare a imigrației. Alți 3000 desimpatizanți, care nu au mai avut loc în sală, au așteptat în fașa palatului. E adevărat, dreapta naționalistă nu e reprezentantă în parlamentul spaniol, dar nicidecum nu duce lipsă de simpatizanți. Iar numărul celor care aderă la VOX crește în fiecare zi. Alături de politicienii care au plecat din Partidul Popular pentru a înființa o formațiune radical naționalistă au venit nostalgicii regimului lui Franco, naționaliștii care se opun tendințelor secesioniste dinCatalonia și Țara Bascilor, dar și cetățenii îngrijorați că spaniolii vor deveni minoritari în propria țară. Întreaga doctrină a noului partid se concentrează în jurul comandamentului „Mai întâi spaniolii”. “Dacă îți iubești țara, ești numit xenofob și fascist. Dacă spui că imigrația trebuie reglementată, ești rasist și fascist. Dacă iubești tradițiile, ești înapoiat și fascist. Și, dacă nu îți plac taxele abuzive, eștiegoist și fascist. (…) Noi vom purta toate aceste insulte ca pe niște medalii”, le-a spus președintele VOX, Santiago Abascal, susținătorilor săi.

Citește și:  Israelul reduce măsurile de securitate din Cisiordania pentru a facilita pelerinajul de Crăciun

Vox nu face, de altfel, niciun compromis multiculturalismului. Liderii partidului cer deschis „deportarea imigranților ilegali care au venit în Spania nu ca să o facă mai mare, ci ca să primească ajutoare sociale”, dar nu evită să abordeze frontal și problema secesionismuluicatalan și basc care amenință unitatea Spaniei. De altfel, unul dintre conducătorii mișcării este Jose Antonio Ortega Lara, un fost ofițer însărcinat cu supervizarea deținuților din închisori, care a devenit celebru după ce a fost răpit de organizația teroristă bască ETA și a fost ținut ostatic nu mai puțin de 532 de zile. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în septembrie de Sociometrica la comanda website-ului de știri „El Español”, dacă alegerile generale ar avea loc acum, VOX ar obține 1.8 la sută din voturi și un singur loc în Parlament. Liderii naționaliști sunt însă convinși că pentru fiecareimigrant ilegal pe care socialiștii îl primesc în țară, VOX va primi câteva sute de voturi mai mult. Reconquista a reînceput în Spania.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 67

Close