PersecutiiStiri externe

Myanmar (Burma) – Creștini răniți și proprietăți distruse în urma atacurilor din partea unor budiști

Patru creștini au fost răniți – doi dintre ei atât de rău încât au avut nevoie de tratament spitalicesc – când o mulțime de localnici budiști i-au atacat pe creștini și le-au distrus casele din regiunea Sanaing, pe 7 iulie.

Cu o zi înainte, cei patru credincioși, toți proaspăt convertiți, au fost chemați la mănăstirea din Teetaw de către un călugăr, unde au fost puși să aleagă ori să se întoarcă la budism, ori să fie alungați din sat. Toți patru au refuzat să-L nege pe Hristos. La începutul lunii iulie, casa unui pastor dintr-o altă regiune a fost distrusă de o mulțime budistă, lăsându-l pe el și familia sa pe marginea drumului.

Myanmarul este 87% budist și, ca urmare a unei legi introduse în 2015, oricine dorește să-și schimbe religia este obligat să obțină aprobarea oficială. Convertirea la budism este promovată în mod activ, în special în rândul copiilor, cărora li se oferă hrană gratuită și educație la școlile budiste Na Na La.

Literatura creștină este strict controlată, ceea ce înseamnă că mulți credincioși nu au acces la o Biblie. Deși creștinii au obținut poziții politice în guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi, minoritățile etnice se confruntă încă cu represiuni, în special din partea armatei, care își păstrează o autonomie considerabilă. Majoritatea creștinilor din Myanmar provin din minorități etnice.

Rugați-vă pentru cei patru credincioși ale căror case au fost incendiate și care au fost bătuți. Mulțumiți-I Domnului pentru curajul lor și rugați-vă ca ei să fie încurajați de Evrei 10 – care spune că ei au o moștenire mai bună și o răsplată bogată pentru că nu au renunțat la Numele Lui. Rugați-vă ca creștinii din guvernul lui Aung San Suu Kyi, asemenea profetului Daniel, să aibă înțelepciunea de a ști când să îi apere pe credincioși și cereți ca oprimarea creștinilor să fie redusă în Myanmar.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =

Close