Stiri externe

Musulmanii din Marea Britanie, abuzați fizic și verbal de către persoane rasiste. Atacurile asupra persoanelor de religie musulmană s-a mărit cu 300% după atentatele din Paris

Musulmanii care trăiesc în Marea Britanie se confruntă cu un val de ură, după atentatele de la Paris. Peste 300 de atacuri rasiste, inclusiv crime, au avut loc după tragedia din capitala Franţei, arată un Raport au Guvernului britanic, citat de jurnaliştii de la The Independent. Cele mai multe dintre atacuri au fost la adresa femeilor cu văl şi s-au produs în locuri publice scrie siteul www.b1.ro
Nu mai puţin de 115 atacuri islamofobe au avut loc în Marea Britanie, în primele zile după atentatele din Paris, iar în zilele următoare, numărul acestora s-a dublat.

musulmanii-din-marea-britanie-abuzati-fizic-si-verbal-de-catre-persoane-rasiste-atacurile-asupra-persoanelor-de-religie-musulmana-s-a-marit-cu-300-dupa-atentatele-din-paris-166005

Cele mai multe victime ale acestor atacuri rasiste au fost musulmance cu vârste cuprinse între 14 şi 45 de ani, care au îmbrăcat haine islamice tradiționale, arată Raportul Guvernului de la Londra. Făptașii au fost, în principal bărbați albi, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani.

Cifrele ar putea fi însă şi mai mari, pentru că multe dintre persoanele agresate, fizic şi verbal, sunt prea speriate pentru a contacta poliţia sau grupurile comunitare, susţin autorii Raportului.

Analiza mai arată că un număr mare de atacuri raportate au fost în locuri publice, moschei, dar şi autobuze și trenuri. 34 de victime au fost femei care poartă văl islamic, însă au fost atacate şi opt fete.

Ashley Powys, o britanică de la Londra, a povestit cum un bărbat a supus-o pe o tănără musulmană la un atac rasist verbal, în metrou. “S-a apropiat de ea şi a făcut-o “cap de cârpă “, “teroristă”, “gunoi”, și i-a spus că poporul ei “a ucis oameni la Paris”.
Într-un alt caz, o mamă şi-a retras fiica de la o școală din Edinburgh, susținând că valul anti-islamic s-a intensificat în urma atacurilor de la Paris. Musulmanii din Marea Britanie se plâng că autorităţile din Regat nu le-au venit în ajutor, nu i-au consolat şi spun că se simt victime, singuri, şi că şi-au piersut încrederea în Guvernul de la Londra.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 64

Close