PersecutiiStiri externe

Musulmani Fulani continuă să atace comunitățile creștine din Nigeria.

Doisprezece sate atacate, 75 de creștini uciși, 489 de case incendiate, 13’726 de persoane strămutate, acesta este bilanțul violențelor împotriva creștinilor în septembrie și octombrie în «Centura centrală» a Nigeriei. Supraviețuitorii îi desemnează pe Fulani, acești agricultori musulmani, ca find autorii acestor agresiuni care continuă

Cincizeci și cinci de oameni au fost uciși în octombrie în astfel de atacuri, inclusiv într-un incident în Bassa, statul Plateau, când 29 de persoane – în special copii – au fost închise într-o sală de clasă și măcelărite.

De la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, grație sprijinului dumneavoastră și al muncii asidue a echipelor noastre de pe teren, 75’000 de oameni din nord-estul Nigeriei au primit ajutor de urgență, ca răspuns la dezastrul umanitar cauzat de violența Boko Haram și a păstorilor Fulani.

Cu cinci zile înainte a avut loc un atac asupra satului Jebu Miango, tot în statul Plateau, unde creștinii spun că soldații care trebuiau să le ofere protecție i-au bătut, spunându-le, de exemplu:

„De ce nu Îi cereți Dumnezeului vostru să vă păzească?” Trei oameni au fost uciși în acel atac. Cereți-I Domnului, Dumnezeul Atotputernic, să păzească viețile credincioșilor Săi și să-i izbăvească din mâna celor răi (Psalmul 97:10).

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close