Stiri externeVideo

Mormantul lui Iisus din Ierusalim a fost deschis.

Pentru prima data in secole, restauratorii au deschis mormantul din Ierusalim in care a fost asezat trupul lui Iisus dupa ce a fost crucificat.

Echipa de cercetatori care s-a ocupat de restaurare a deschis pentru prima data in sute de ani mormantul lui Iisus din Biserica Sfantului Mormant, din Ierusalim. Restaurarea a inceput in urma cu doi ani si a costat 4 milioane de euro.

Astfel, specialistii in conservare pot sa analizeze pentru prima data nisa originala de piatra peste care ar fi stat trupul lui Iisus.

“Marmura care a acoperit mormantul a fost trasa si am avut o surpriza uriasa sa descoperim ce materiale exista aici. Va fi o analiza stiintifica lunga, dar in sfarsit avem ocaiza sa vedem structura initaiala unde a fost depus trupul Mantuitorului” a spus arheologul Fredrik Hiebert pentru The Guardian.

Un arheolog care insoteste echipa de restaurare a declarat ca testele radar penetrante au stabilit ca peretii pesterii sunt, de fapt, in picioare – la o inaltime de aproape doi metri si conectati la roca de baza – in spatele panourilor marmorate ale camerei din centrul Bisericii Sfantului Mormant din Ierusalim.

Proiectul de restaurare, in care sunt implicati circa 50 de experti, a inceput anul acesta dupa ce s-au procurat fondurile necesare de la donatori, printre care se afla regele Abdullah al Iordaniei si Mica Ertegun, vaduva co-fondatorului Atlantic Records, care a dat 1,3 millioane de dolari.

Bisericile crestine care conduc in comun biserica au donat si ele. Proiectul ar trebui sa se incheie primavara viitoare.  Pentru a nu deranja pelerinajele crestinilor, operatiunile de restaurarea au avut loc cel mai mult noaptea. Din secolul XII, o familie de musulmani detine cheile Bisericii.

Ediculul a fost reconstruit de patru ori, cel mai recent in 1810, dupa un incendiu.

https://youtu.be/k3M-DNo8B7U

Sursa: stirileprotv.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close