Stiri externe

Monumentul celor 10 Porunci din Oklahoma, demontat prin hotarare judecatoreasca

Curtea Suprema din Oklahoma – SUA a emis un mandat prin care Monumentul celor Zece Porunci sa fie demontat si indepartatat din fata Capitoliului unde este amplasat.

Instanta Suprema a ratificat astfel decizia din 28 iulie 2015 cand sapte din cei 9 judecatori au hotarat ca monumentul „incalca legile statui”.

Muncitorii care au lucrat la demontarea monumentului in greutate de 2 tone au efectuat lucrarile seara tarziu pentru a evita protestele grupurilor de crestini care incercuiau monumentul cu scopul de a-l proteja.

6fc1d329e784042c840f6a706700b275_s878x652

Monumentul celor Zece Porunci a fost instalat pe Capitoliul din Oklahoma in urma unui ordin legislatv in anul 2012. Inca de la ridicarea lui a generat diverse controverse, in primul rand din partea ateilor care au facut nenumarate apeluri in Justitie pentru a fi indepartat.

Fostul guvernator al statului – Mike Reynolds – a fost de partea legiuitorului in 2009 si a permis instalarea Monumentului celor Zece Porunci in fata Capitoliului, scrie acontecercristiano via afirmativ.com

„Cineva m-a intrebat daca sunt dezamagit de indepartatrea Monumentului. Da, este o zi proasta pentru noi toti. Acest fapt ne demonstreaza ca aceasta Curte suprema a statului Oklahoma a scapat de sub control”, a declarat Reynolds.

Actualul guvernator al statului, Mary Fallin, a declarat: „Cele Zece Porunci reprezinta un monument istoric. A fost pus in acest loc pentru ca oamenii sa-l vada si sa ia aminte la Legea lui Dumnezeu. Cred ca a fost util pentru toti oamenii.”

Citește și:  Creştinii chinezi cer încetarea demolării bisericilor
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 43

Close