Video

Mesajele colegilor lui Daniel, romanul mort in accidentul aviatic in Ungaria

Se fac investigatii in cazul accidentului aviatic din Ungaria, in care un inginer IT roman si pilotul, cetatean croat, si-au pierdut viata.

Epava avionului de mici dimensiuni care s-a prabusit va fi supusa unei expertize, pentru a fi lamurite cauzele tragediei.

Inginerul roman, care ar fi implinit 30 de ani peste doua luni, era angajatul unei companii aviatice si se afla in delegatie in tara vecina, ca sa instaleze un simulator de zbor.

Disparitia brutala a lui Daniel Csaba Bereczki i-a impietrit pe cei care l-au cunoscut. Luni, colegii au purtat semne de doliu in amintirea lui.

Nicolae Petrov, director general Carpatair: “Atat de indispensabil a devenit prin modul lui de a fi, prin atitudine, prin ajutorul pe care il acorda cu zambetul pe buze. Un om cu care pur si simplu iti facea placere sa lucrezi si sa il ai in preajma, coleg ca prieten pana la urma.”

Csaba, plecase in Ungaria intr-o delegatie. Ca inginer IT, urma sa instaleze acolo un simulator de zbor.

”S-a imprietenit cu pilotii de acolo si a facut un zbor de agrement. S-au zdrobit de pamant. Dumnezeu i-a dat favorul asta, ca unde merge sa se imprieteneasca cu oamenii. Din pacate, prietenia cu pilotul nu i-a fost asa cum ma asteptam sa fie”, spune indurerata o ruda.

Avionul usor, cu doua locuri, un Cesna 152, a decolat vineri
dupa-amiaza de pe aeroportul din Golollo, aflat la 20 de kilometri de Budapesta. Epava a fost localizata abia dupa o zi si noapte de cautari.

“Toti pilotii sunt antrenati sa aterizeze chiar si cu motorul oprit. Deocamdata, nu stim din ce cauza s-a prabusit avionul, insa pot sa va spun ca este putin probabil sa fie vorba despre o defectiune produsa la acest aparat de zbor”, a declarat presedintele Autoritatii Aviatice din Ungaria.

Dincolo de explicatiile tehnice, prietenii in plang pe Csaba si i-au lasat acestuia mesaje sfasietoare pe retelele de socializare.

“Ii vom simti lipsa in fiecare zi din viata noastra! A fost mereu un exemplu de slujire si dedicare, o binecuvantare pentru oricine l-a cunoscut!”, “Eu nu vreau sa stiu ca ai plecat asa de repede dintre noi. Te voi tine minte drept un tanar minunat si un familist convins!”, sunt doar doua din mesajele emotionante postate pe Facebook.

Tanarul avea un copil de doi ani si impreuna cu sotia si cumnata sa facea parte dintr-o trupa crestina.

Claudiu Lapadat, pastor: “Durerea a fost fara margini, echipa cu care am fost acolo sa ii sustin, sa ii sprijin, a fost desemenea afectata profund de tot ce a vazut acolo. Am vazut locul unde s-a intamplat catastrofa. Era inca politia la fata locului, procuratura. Mometul a fost crunt, absolut crunt.”

Apropiatii nu au putut sa depuna actele pentru repatrierea trupului, pentru ca ungurii sarbatoresc si astazi Pastele.

Sursa: stirileprotv.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 11

Close