Stiri externe

Merkel vrea să expulzeze refugiați și să interzică burka islamică

Cancelarul german Angela Merkel a facut o intoarcere de 180 de grade marti, cand a spus ca sustine interzicerea valului islamic integral in tara sa.

angela-merkel1-480x360

“Valul integral nu este acceptabil” in Germania, a declarat ferm liderul de la Berlin, in timpul unei conferinte a partidului sau, Uniunea Crestin Democrata (CDU), scrie Daily Mail.

Intr-o schimbare radicala de pozitie, avand in vedere ca pana acum Merkel s-a aratat toleranta fata de traditiile musulmane, cancelarul le-a spus colegilor sai de partid ca burqa ar trebui interzisa “oriunde este legal posibil”.

Merkel a vorbit despre interzicerea valului islamic, dupa ce a spus ca vrea sa se asigure ca afluxul de refugiati de anul trecut nu se va repeta si in 2017, an in care va candida pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei.

Merkel a spus foarte clar ca va sustine interzicerea burqa pe tot teritoriul tarii sale. In urma cu cateva luni, ea declara mai nuantat doar ca burqa este o bariera in calea integrarii in societatea germana a femeilor musulmane.

“Din punctul meu de vedere, o femeie complet acoperita nu are aproape nicio sansa sa se integreze in Germania”, preciza Merkel in august.

Asta in contextul in care, cu ceva mai multa vreme in urma, cancelarul german se ferea sa vorbeasca despre interzicerea valului islamic. “Este o chestiune de gasire a unui echilibru politic si legal corect”, spunea Merkel, inainte sa-si recunoasca greselile comise in privinta refugiatilor si sa intre in cursa electorala.

Saptamana trecuta, parlamentarii olandezi au votat cu o majoritate covarsitoare interzicerea burqa in unele spatii publice, cum ar fi scoli sau spitale. Este cea mai recenta miscare impotriva valului islamic dintr-o tara europeana, dupa ce Franta si Belgia au luat masuri similare.

Franta a interzis oficial valul islamic in spatii publice Portul burqa si niqab in locuri publice, interzis in Belgia.

www.napocanews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 17

Close