Stiri externe

Merkel propune inasprirea controlului migrantilor în Germania

Cancelarul german Angela Merkel le-a propus partenerilor sai de coalitie o serie de masuri in vederea consolidarii controlului fluxurilor migratorii, potrivit unui document pe care l-a trimis acestora sambata, cu o zi inaintea unor reuniuni cruciale in supravietuirea Guvernului sau.

Conducatoarea conservatoare – foarte slabita de o fronda a aliatului sau bavarez de dreapta – doreste ca migrantii care sosesc in Germania si s-au inregistrat in alte state membre UE sa fie plasati in centre de primire speciale si in conditii foarte restrictive, potrivit unui text de opt pagini transmis Partidului Social-Democrat (SPD) si Uniunii Social-Crestine (CSU), dupa care AFP scrie ca a obtinut o copie.

Gestionarea acestor nou-sositi nu va fi incredintata, in niciun caz, comunitatilor, asa cum s-a intamplat la sosirea a peste un milion de solicitanti de azil in 2015 si 2016.
Angela Merkel insista asupra faptului ca „noi vrem sa continuam sa reducem numarul migrantilor care sosesc in Germania”, in pofida faptului ca numarul lor a scazut cu 20% in primele cinci luni ale lui 2018, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.
Aceasta propunere cu privire la centre de primire speciale pare o mana intinsa conservatorilor bavarezi, mai ales ministrului sau de Interne Horst Seehofer, care i-a dat un ultimatum sa gaseasca o solutie europeana la fluxul migratiei, altfel va ordona expulzarea migrantilor inregistrati in alte tari europene.

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 15

Close