Stiri externe

Mega-moscheia din București a primit undă verde! A fost eliberat certificatul de urbanism de către primărie

Primaria Sectorului 1 din Bucuresti a eliberat in aceasta saptamana certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca in Capitala, pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30.

Certificatul de urbanism a fost eliberat pe 11 aprilie, informeaza Primaria Sectorului 1.

Acesta reprezinta un act de informare obligatoriu care nu da beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapa legala, premergatoare eliberarii autorizatiei de construire, precizeaza reprezentantii primariei.

Sute de cruci cu mesajul “Crestinii nu vor megamoschee”, in intersectiile din Bucuresti – s-a deschis dosar penal

“Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completarile si modificarile ulterioare. ‘Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administratiei publice judetene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor si conditiile necesare in vederea realizarii unor investitii, tranzactii imobiliare ori a altor operatiuni imobiliare, potrivit legii’”, se arata in comunicatul transmis de primarie.

moschee-Moscova-Putin-480x360

 

Reprezentantii primariei precizeaza ca avand in vedere ca locul pe care urmeaza sa fie construita moscheea este situat in zona CB5 – zona situata in afara perimetrului central, care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala – pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.

“Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) “, se arata in document.

Citeste mai departe pe: Ziare Online

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 86 =

Close