MarturiiVideo

Mărturiile unei foste mirese jihadiste: „Am făcut copii cu un singur motiv: să fie luptători pentru Allah“

O fostă mireasă jihadistă de origine britanică a vorbit, într-un interviu pentru „The Atlantic”, despre radicalizarea ei, despre cum visa ca propriii copii să devină teroriști și despre despărțirea de soțul jihadist. În 2013, Tania Georgelas (33 de ani) a plecat în Siria, alături de soțul și de copiii ei, pentru a se alătura Statului Islamic.

„Visam să avem pământul nostru, să întemeiem o familie și să ne creștem copiii să devină asasini și să se alăture jihadului”, a povestit Tania despre ea și soțul ei, John Georgelas, într-un interviu pentru The Atlantic.

„Am crescut înconjurată de rasism. Am avut vecini răi, care ne spărgeau ferestrele. Simțeam că nu fac parte din această lume și căutam o cale de răzbunare”, a povestit Tania despre copilăria ei din nord-vestul Londrei.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 au fost un punct de cotitură în radicalizarea ei.

„Aveam 17 ani când am urmărit turnurile gemene prăbușindu-se. A doua zi, la școală, i-am spus prietenei mele: «Nu e îngrozitor ce s-a întâmplat?» «Oare chiar e?», mi-a răspuns. Acela a fost momentul care m-a convins să devin jihadistă”, își amintește Tania.

Câțiva ani mai târziu, la un protest față de războiul din Irak, a obținut adresa unui site musulman de matrimoniale. Acolo și-a întâlnit soțul.

Citeste mai departe pe: activnews.ro

Citește și:  Video:Povestea pustiului care a vazut Raiul si care a stat de vorba cu Iisus

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 63

Close