MarturiiStiri externe

Mărturiile cutremurătoare ale unei românce scăpată din iadul ISIS

Românca Iuliana Lorincz este originară din Cluj-Napoca, căsătorită cu un sirian din Rakka. Cei doi au împreună șase copii și au trăit teroarea impusă de gruparea teroristă Statul Islamic, când a preluat controlul orașului Rakka, în anul 2014. Curând, regiunea a devenit un teatru de război între armata lui Bashar, Armata Liberă și Daesh, transformând un oraș prosper într-un calvar fără sfârșit.

Românca a povestit despre momentul intrării jihadiștilor în oraș. Aceștia și-au impus propriile reguli, cu consecințe grave pentru cei care nu le respectau. Femeile au fost obligate să poarte vălul Islamic, nu aveau voie să iese neînsoțite de un bărbat pe stradă, părinții care aveau fete la școală sau la facultate au fost obligați să le aducă acasă, în caz contrar erau închise în închisori și supuse abuzurilor. Chiar dacă la început localnicii au încercat să nu se supună legilor ISIS, pedeapsa primită de un sirian căruia i-a fost tăiat capul, a sădit groaza în sufletele celorlalți. Bărbatul decapitat a fost expus în piața centrală ca dovadă a cruzimii jihadiștilor.

“Ei ucid din plăcere. Utilizau cuțite cu o lamă care nu tăia foarte bine, pentru a spori suferința victimei. Ucideau pe cine doreau, din orice motiv. Capetele victimelor erau așezate în țepușe și abandonate acolo. Copiilor le interziceam să iasă afară. Cel mai mic dintre copii mei a leșinat de teamă. Niciodată nu te vei obișnui cu frica. Îți pune stăpânire pe suflet, nu o poți controla”, a povestit Iuliana Lorincz, potrivit hotnews.ro.

Românca a mai adăugat că cele mai vulnerabile victime ale teroriștilor sunt copii. Aceștia sunt îndoctrinați de la vârste fragede, atrași de cadourile primite de la jihadiști. “Cei mai mulți dintre care s-au alăturat organizației sunt străinii veniți în Siria din alte țări și nu sirienii. Toate autobuzele erau oprite și controlate de ISIS. Puteau să te oprească oricând, și să-ți taie gâtul pe loc. Dacă femeia ieșea neînsoțită era bătută cu o bâtă. Localnicii care au rămas captivi în oraș nu mai au nicio scăpare”, a mai povestit românca.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 60

Close