Marturii

MĂRTURIE: Întreaga LUME, la un pas de a cădea în CAPCANA Statului Islamic

Un jurnalist francez care a fost ţinut ostatic de Stat Islamic timp de 10 luni spune că raidurile aeriene din Siria reprezintă o “capcană” pentru Marea Britanie şi alte ţări din comunitatea internaţională. Într-un interviu pentru The Independent, Nicolas Henin a dezvăluit cum pot fi învinşi jihadiştii, informeaza evz.ro.

isis-590x332

Nicolas Henin a povestit că printre cei care l-au torturat în cele şapte luni cât a fost ţinut ostatic în Siria a fost şi Mohammed Emwazi, cunoscut drept John Jihadistul.

Tot el spune că raidurile aeriene care vizează poziţii ale Statului Islamic nu fac decât să alimenteze conflictul.

“Raidurile asupra Statului Islamic sunt o capcană. Câştigătorul acestui război nu va fi acela care are cele mai noi, scumpe sau sofisticate arme, ci acela care reuşeşte să adune oamenii de partea sa”, a declarat el, potrivit The Independent.

Jurnalistul precizează ca populaţia Siriei este prinsă între atacurile ISIS şi cele are regimului Assad, de aceea nu poate fi vorba de o victorie în Siria daca nu sunt combătute ambele părţi.

“Nu va fi uşor să învingem Statul Islamic. Comunitatea internaţională trebuie să închidă spaţiul aerian, atât pentru coaliţia condusă de SUA, cât şi pentru Rusia. Faptul că oamenii de acolo vor fi în siguranţă va fi fatal pentru ISIS”, a declarat jurnalistul.

El a adăugat că oamenii interpretează greşit viziunea Statului Islamic şi că aceste acţiuni ale Occidentului adâncesc conflictul şi distrug vieţile a mii de oameni nevinovaţi.

Citește și:  Pastor John Jean Balizou la Ploiesti

Henin este un jurnalist independent care a lucrat în Siria şi Irak aproape toata viaţa sa. A fost luat ostatic de ISIS, alături de un alt ziarist american, James Foley, care a fost executat.  Henin a fost eliberat în urma negicierilor dintre guvernul francez şi jihadişti.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 79

Close