FamilieStiri externe

Marșul pentru viață de la Praga beneficiază anul acesta de susținerea Președintelui Cehiei

La 22 aprilie 2017 va avea loc și la Praga Marșul Național pentru Viață și Familie.

Evenimentul își propune să conștientizeze societatea că în Cehia au loc mii de avorturi și că familia bazată pe căsătorie este cel mai bun mod de a le preveni: „Unde sunt copii, este viață. Voi sunteți speranța. Voi dați exemplul”, se spune în chemarea la acțiune de pe website-ul oficial al Marșului pentur viață de la Praga, http://marchforlife.cz.

Evenimentul beneficiază de susținerea Președintelui Cehiei, a Conferinței Episcopilor Catolici și a Consilierului pentru Cultură al orașului Praga.

Statistici recente citate de organizatori arată că, numai în 2015, în Cehia, a cărei populație numără circa 10,5 milioane, au avut loc 20.403 de avorturi. Numărul avorturilor este însă în scădere în ultimii cinci ani.

clovek-vira-01

Organizatorii Marșului pentru viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” au făcut public recent un top al țărilor în funcție de numărul total al avorturilor realizate de la liberalizare până în 2015, raportat la cifra actuală a populației. În acesta, Cehia este pe locul 16, iar România pe locul 2 în lume.

Sursa:stiripentruviata.ro

Citește și:  Un COȘMAR real: Statele ISLAMICE din tarile Europene

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Close