Stiri interne

Marșul pentru Viață 2016: „Protejează viața, spune NU avortului!”

Peste 1.000 de clujeni au ieșit în stradă sâmbătă, 26 martie 2016 pentru a susține dreptul la viață. Ei nu au fost singurii, întrucât în peste 100 de orașe din țară s-a organizat Marșul pentru Viață, eveniment care atrage atenția asupra numărului exagerat de mare al avorturilor din țara noastră.

IMG_1878-480x360

Datele publicate în 2012 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că România are ce mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, adică aproape o treime din copiii concepuţi sunt avortaţi.

Clujenii s-au întrunit la ora 11: 30 în Piața Unirii unde au asistat la câteva discursuri susținute de organizatori și reprezentați ale mai multor culte religioase. Din partea Bisericii Ortodoxe au fost prezenți Mitropolitul Pavlos de Drama și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Ierarhul grec a ținut să sublinieze faptul că avortul este nu numai o încălcare a legii lui Dumnezeu dar și faptă împotriva țării și a neamului, titrează Radio Renașterea.

Înaltpreasfințiul Andrei a afirmat cu regret faptul că românii trec cu vederea Cuvântul lui Dumnezeu și astfel ajung să conceapă greșit viața.

Participanții la marș au pornit apoi pe străzile din centrul Clujului, purtând pancarte cu mesaje pro viață, precum: „Vreau şi eu să trăiesc”, „Protejează viaţa, spune nu avortului”, „Viaţa are prioritate”, „Dumnezeu creează viaţa, avortul o omoară”, „Un copil e o bucurie”.

Cu toții au venit pentru a încuraja nașterea de prunci, pe care o consideră primul pas pentru o societate mai bună.

Marșul pentru Viață s-a organizat astăzi în peste 100 de orașe din țară și din Republica Moldova. Între acestea s-au numărat și Bistrița, Dej, Baia Mare, Zalău, sau Sângeorz-Bai.

NapocaNews

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 54

Close