PersecutiiStiri externe

Maroc – Coaliția cere libertate de închinare

Noua coaliție a creștinilor marocani a înaintat o listă de cereri adresate Consiliului Național pentru Drepturile Omului potrivit Fondului Barnabas.

„Lista include libertatea de închinare și recunoașterea oficială a bisericilor din țară”, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției, Mustafa Susi.

Alte drepturi solicitate au fost dreptul de a avea propriile cimitire, de a folosi nume creștine pentru copiii lor și de a decide dacă doresc ca școlarii să participe la ore de religie islamică în școală. „Vrem doar ca Constituția să fie modificată într-un mod care acordă în mod explicit tuturor marocanilor libertatea de a-și alege credința”, a spus un membru al coaliției, Zuheir al-Dukhali, în această primă comunicare oficială între convertiții creștini de la islam și guvernul marocan.
Musulmanii reprezintă mai mult de 99% din populația Marocului. Comunitatea creștină indigenă este formată în primul rând din convertiți de la islam și copiii lor. În trecut, guvernul marocan a refuzat să recunoască existența oricărei comunități creștine printre cetățenii marocani.

Această primă comunicare oficială este un pas pozitiv în favoarea credincioșilor marocani din Maroc, care, în ultimii ani, au rămas în mare măsură ignorați câtă vreme au fost discreți în practica lor creștină.
Lăudați-L pe Dumnezeu că credincioșii marocani au putut cere în mod oficial recunoașterea lor.

Rugați-vă ca guvernul să primească în mod favorabil cererea și să fie dispus să modifice Constituția. Rugați-vă mai ales pentru convertiții de la islam care se confruntă cu presiuni extreme pentru a renunța la credința, dar și cu hărțuire din partea comunității și a poliției. Mulți sunt, de asemenea, ostracizați de familiile lor.

Cereți ca ei să cunoască prezența reconfortantă a Duhului Sfânt și să găsească o nouă familie alături de membri ai Trupului lui Hristos (1 Corinteni 12:27), acum că sunt fii și fiice ale Dumnezeului cel viu (Osea 1:10).

Citește și:  Liderul suprem iranian: ‘Israelul nu este o ţară, ci o bază teroristă’

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 44

Close