Stiri externe

Marele Muftiu saudit cere demolarea bisericilor

Marele cleric musulman al Arabiei Saudite a cerut, marți, distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabă după ce legislatorii din Golful Kuweit au adoptat legi care interzic construcții religioase asociate cu creștinismul (Mohabat News).

resizedimage (1)

 

Vorbind la o delegație în Kuweit, șeicul Abdullah bin Abdul Aziz, care este Marele Muftiu al Arabiei Saudite, a declarat că distrugerea bisericilor este absolut necesară și este prevăzută de legea islamică, a raportat mass-media arabă.

Abdullah, care este considerat a fi cel mai înalt oficial religios din împărăția musulmană sunnită, de asemenea, servește în calitate de șef al Consiliului Suprem de Ulema (savanții islamici) și al Comitetului Permanent pentru Cercetare Științifică și Emitere de Fatwa.

Luna trecută, Osama Al-Munawer, un membru al Parlamentului din Kuweit, a anunțat planurile sale de a depune un proiect de lege pentru eliminarea tuturor bisericilor din țară, potrivit site-ului de ştiri Arabian Businesses. Al-Munawer a clarificat mai târziu faptul că legea s-ar aplica numai la bisericile noi, în timp ce bisericile vechi vor rămâne în picioare.

Sursa:  www.stiricrestine.ro 

Citește și:  VIDEO. Incendiu violent la catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turle s-a prăbușit

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3

Close