Stiri externe

Marea Britanie:Televiziunea publică ar putea transmite rugăciunea de vineri din moschei

BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, este mult prea creștină. Și trebuie să se diversifice. Denunțul se regăsește într-un raport intern destinat directorului instituției. Musulmanii au venit deja cu o propunere: să se transmită rugăciunea de vineri titreaza, activenews.ro

Televiziunea publică britanică își face autocritica și descoperă că a devenit mai puțin atentă la exigențele multiculturalismului, scrie  site-ul The Blaze.com. Așareiese dintr-un raport intern al instituției care acum își propunje să insereze în programele sale mai multe emisiuni religioase, dar aparținând altor confesiuni. Cel care a sugerat asta a fost șeful Comisiei asupra religiilor și eticii din BBC,  Aaquil Ahmed, potrivit căruia trebuie dat mai mult spațiu de emisie religiei islamice, hinduse și sikh.
“Creștinismul rămâne piatra unghiulară a programelor noastre și avem multe ore dedicate acestei religii, dar mai sunt și alte religii. Capacitățile noastre în acest domeniu nu sunt statice, ci au evoluat în ani și noi continuăm să le testăm”, spune Ahmed într-o notă.
Numărul musulmanilor din Marea Britanie s-a dublat în ultimii zece ani, ajungând la 3 milioane.  Conform ziarului Il Giornale, Ahmed a explicat că a scris acest raport ca reacție la criticile venite din partea credincioșilor aparținând altor religii care in prezent nu se simt reprezentați de programele actuale.
Ibrahim Mogra, șeful Consiliului Musulman din Marea Britanie, susține că BBC ar putea televiza rugăciunile de vineri din moschei. El a subliniat însă că musulmanii nu doresc ca astfel creștinii să beneficieze în programele BBC de mai puțin spațiu.
BBC este mult prea "creștină"! Televiziunea publică din Marea Britanie ar putea transmite rugăciunea de vineri din moschei pentru a reflecta mai bine multiculturalismul

Citește și:  Viktor Orban amenință cu destrămarea UE dacă continuă islamizarea

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Close