Stiri externe

Malaezia: Crestinismul nerecunoscut oficial

La trei femei din Sarawak, Malaezia, care au renunțat la islam, li s-a refuzat cererea de recunoaștere oficială a lor ca fiind creștine (În Malaezia religia este trecută în actele de identificare ale unei persoane).

Curtea de Apel din Sarawak le-a respins cererea în 17 august, dar le-a dat voie să mai încerce să obțină ceea ce doresc printr-un tribunal sharia,potrivit Fondului Barnabas.

Deși Art. 11 din Constituția malaeziană garantează dreptul de a practica orice religie, se întâmplă extrem de rar ca aceia care se convertesc de la islam să obțină recunoașterea oficială a convertirii la altă religie.

O chestiune importantă este dacă decizia va fi luată de tribunalele civile sau de tribunalele sharia. Adesea, tribunalele civile par să prefere să lase tribunalelor sharia responsabilitatea luării acestei decizii controversate.

Însă convertiții sunt dezavantajați în tribunalele sharia deoarece, potrivit legii sharia, ei sunt apostați care merită moartea. Cele trei femei s-au convertit la islam prin căsătoria cu musulmani, însă, după divorț sau moartea soțului, s-au botezat, fiind creștine.

Rugați-vă ca Jenny, Choo Ting și Salina să obțină recunoașterea oficială a convertirii lor la creștinism.

Citește și:  Guvernul Malaeziei vrea să întoarcă o hotărâre judecătorească: ‘ALLAH este doar pentru musulmani!’
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 30 =

Close