Stiri externe

Macron, legi în Franța în privința islamului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat în faţa parlamentarilor reuniţi în Congres la Versailles (vest de Paris), că ”Republica nu are nici un motiv să fie în dificultate cu islamul”, subliniind că, din toamnă, vor fi conferite un cadru şi nişte reguli acestei religii, a doua din Franţa, cu aproape şase milioane de credincioşi musulmani, relatează AFP.

”Din toamnă, vom clarifica această situaţie conferind islamului un cadru şi nişte reguli care să garanteze că el se va exercita peste tot în conformitate cu legile Republicii. O vom face împreună cu francezii de această confesiune şi cu reprezentanţii lor”, a precizat Macron.

”Ordinea publică, civilitatea obişnuită, independenţa spiritelor şi a indivizilor faţă de religie nu sunt cuvinte goale în Franţa şi aceasta impune un cadru reînnoit, o concordie regăsită”, a continuat preşedintele francez, în aplauzele parlamentarilor.

Deşi ”Republica nu are nici un motiv să fie în dificultate cu Islamul”, preşedintele estimează totuşi că ”există o interpretare radicală, agresivă a islamului, care îşi stabileşte drept scop de a pune în cauză regulile şi legile noastre de ţară liberă, de societate liberă, ale cărei principii nu se supun unor cuvinte de ordin religios”.

”În Franţa, libertatea individuală şi libertatea de opţiune, atât timp cât nu aduc atingere drepturilor cetăţenilor, sunt principii intangibile. Nici o punere în cauză a acestor principii nu poate fi acceptată pe baza unei dogme religioase”, a insistat Macron.

Citește și:  Sarkozy interzice „muftiului mondial” să intre în Franța
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close