Stiri externe

Londra trântește ușa-n nas creștinilor care vor să intre în Marea Britanie, dar deschide porțile musulmanilor. Decizia care a scandalizat comunitatea creștină

Marea Britanie, atitudine discriminatorie față de creștini.

În timp ce lasă porțile deschise pentru musulmani, Londra trântește ușa-n nas creștinilor. Londra a refuzat să acorde viză de intrare unor arhiepiscopi din Siria și Irak, tari în care organizația jhadistă Statul Islamic supune comunitățile creștine la cele mai cumplite persecuții și crime, și care urmau să ia parte la un eveniment religios în capitala Marii Britanii.

Arhiepiscopul de Mosul, Nicodim Sharaf, și cel din Valea Ninive,
Timothius Shamani, cel de Homs și Hama, din Siria, Selwanos Alnemeh, au fost obligați să renunțe la participarea la ceremonia  la care fuseseră invitați chiar de Prințul Charles. Era vorba de ceremonia de consacrare a catderalei dedicate Sfântului Toma, prima Biserica ortodoxă siriacă din Londra. Un eveniment pe care prințul Charles l-a numit “un semn de încurajare profundă intr-un moment în care membrii Bisericii Ortodoxe Siriace din Siria trec prin cele mai grave suferințe”, trimitere directă la persecuțiile anti-creștine din regiunile stăpânite de jihadiștii ISIS.
Potrivit presei britanice, înalții prelați nu au primit aprobare de intrare pe motiv că Londra nu poate face concesii în privința regimului vizelor aplicat cetățenilor din Siria. Concret, celor trei arhiepiscopi li s-a refuzat intrarea pe teritorul Marii Britanii pe considerentul că nu au prezentat dovada că au suficienți bani pentru a se întreține și că există pericolul ca ei să nu mai plece.
Citeste mai departe pe: www.activenews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

Close