Stiri interne

Liviu Dragnea vrea referendum pentru redefinirea familiei

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că un referendum despre definirea noțiunii de familie tradițională va avea loc, și cât mai curând posibil. Inițiativa aparține Coaliției pentru Familie, care a fost adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie votată de Senat.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit vineri despre referendumul modificării Constituției în sensul redefinirii familiei, o inițiativă cetățenească a Coaliției pentru Familiei care a fost adoptată de Camera Deputaților și urmează să fie votată de Senat, în calitate de for decizional.

Președintele social-democrat a spus că referendum privind redefinirea familiei va fi organizat „cât de repede”, informează Agerpres.

Iniţiativa cetăţenească pe această temă prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul ,şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. În prezent, Constituţia prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între soţi”. „Da, cât de repede. Nu mai vreau să dau termene – pentru că am primit tot felul de piedici – şi am spus cât de repede. Ne apucăm să eliminăm piedicile pentru că la acel referendum trebuie să ajungem”, a spus Liviu Dragnea la Parlament, întrebat când va fi organizat un referendum pe tema redefinirii familiei.

Liderul social-democraţilor s-a referit şi la declaraţia preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a vehiculat ideea unui referendum pe tema monarhiei ca formă de guvernământ, şi a punctat că este opinia colegului său.

Citește și:  Falsa nevoie de educație sexuală în școli. Este o validare morală a sexualizării copiilor

NapocaNews

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 40 =

Close