Stiri externe

Liban – Tărâmul speranței pentru CREȘTINII din Orient. O oază de pace pe care JIHADIȘTII nu au reușit să o cucerească

Prinși între rivalitățile dintre șiiți și sunniți, creștinii din Liban, reprezintă 40% din populația țării. Ei sunt primii educatori ai acestui leagăn de civilizație.

Focuri de artificii și claxoane în Beirutul multiconfesional. Steaguri la ferestre și strigăte de bucurie, ca după o mare victorie la un meci de fotbal. Emoția produsă de alegerea lui Marcel Aoun, în ultima zi din octombrie, depășește cu mult marginile Achrafief, cartierul creștin situat în estul capitalei libaneze.

 Reprodusă la infinit pe afișele care pavoazează marile bulevarde, figura fostului erou al războiului civil pare să calmeze animozitățile și să-i împace pe sunniți, șiiți și creștini. Cei din urmă, din rândurile cărora, potrivit Constituției din 1926, trebuie ales președintele Republicii, au știut dintotdeauna să joace rolul de punte între cele două mari familii ale islamului.

O comunitate creștină bimilenară, una dintre cele mai vechi din lume, care totuși nu își datorează supraviețuirea angelismului sau „solidarității” cu moda occidentală, dacă e să te gândești la numărul mare de parohii care au hramul Sfântului Ilie, proorocul din Vechiul Testament, apărătorul Dumnezeului unic în fața păgânilor, devenit protectorul a numeroase lăcașuri de cult.

www.evz.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 41

Close