Stiri externe

Legea Sharia își face debutul în instanța suedeză

“Bărbatul provine dintr-o familie bună, spre deosebire de femeie.” Cu acest argment un tribunal suedez a achitat un bărbat irakian acuzat de abuzul soției sale, ce a dus la indignare față de prima ocazie în care “Legea Sharia” a fost aplicată de sistemul legal nordic.

Într-un caz istoric, Curtea Districtului Solna a achitat un bărbat irakian suspectat de abuzul soției sale împingând-o spre mobilă, trăgându-i părul și lovind-o în față cu pantoful. Instanța a pus sub semnul întrebării credibilitatea mărturiei femeii, subliniind ascendența sa “umilă”, relatează cotidianul Aftonbladet..

Pe deasupra precizării că bărbatul “provine dintr-o familie bună”, spre deosebire de femeie, instanța a hotărât că faptul că femeia a mers la poliție în loc să se adreseze familiei soțului i-a subminat credibilitatea “și mai mult”. Potrivit instanței, “un lucru normal” “în aceste cercuri” ar fi încercarea rezolvării conflictului în cadrul familiei.

Hotărârea, adoptată de o instanță divizată, a provocat un răspuns imediat de la cercurile legale din Suedia.

“Aceasta este una din cele mai prejudiciate și stranii hotărâri pe care le-am citit vreodată. Nu complet neașteptat, dictată de către doi judecători populari. Încă nu dorește nimeni la conducere să facă ceva în legătură cu sistemul judecătorilor populari?” a postat fostul președinte al Asociației Baroului Suedez, Bengt Ivarsson.

Citeste mai departe aici

 

Citește și:  Burkina: 3 morți într-un nou atac asupra unei biserici
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Close