Stiri interne

Legea parteneriatului civil, care permite o alternativă la căsătorie, aviz favorabil.

Deputat de Constanta si lider al Partidului Verzilor, Remus Cernea, sustine un discurs in cadrul unei conferinte de presa, in Constanta, vineri, 14 februarie 2014. ALEXANDRU RAITA / MEDIAFAX FOTO

Comisia pentru drepturile omului a avizat favorabil Legea parteneriatului civil, în şedinţa de miercuri, a declarat iniţiatorul proiectului, fostul deputat Remus Cernea, afirmând că noul Parlament pare a avea “un alt chip şi suflu”.

“(…) Astăzi s-a acordat şi votul şi m-am bucurat să văd că acest Parlament are sau pare să aibă un alt chip, un alt suflu, o altă atitudine în privinţa drepturilor omnului, dovadă că la Comisia pentru drepturile omului a fost o majoritate puternică, au votat în favoare parteneriatului civil deputaţi de la PSD, PNL, USR, UDMR, ceea ce este o premieră. Este un pas înainte pentru democraţia din România şi pentru ideea de a respecta drepturile omului”, a spus fostul deputat.

Remus Cernea a susţinut că legea partneriatului civil este o necesitate socială şi trebuie adoptată.

“Este o lege care ajută acele persoane care convieţuiesc în baza afecţiunii reciproce, a respectului, ani de zile, au bunuri în comun, pot avea probleme de sănătate, în privinţa contractării unor credite, iar legea propusă vine să acorde o serie de facilităţi şi să recunoască drepturi în privinţa acestor persoane”, a spus Remus Cernea.

Citeste mai departe pe: www.mediafax.ro

Citește și:  Cîțu cere Bisericii să se implice în campania de vaccinare

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Close