Stiri interne

Legea cultelor religioase se transformă în „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase”

Conform noului act normativ, organizațiile religioase și-ar putea ajusta termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la intrarea în valabilitate a acestuia.

Legea cu privire la cultele religioase și părțile lor componente își schimbă denumirea, relevă Info-Prim Neo.

Potrivit noului proiect aprobat la ultima ședință a Guvernului, această lege se va numi „Legea privind libertatea de conștiință, gândire, religie, organizarea și funcționarea entităților religioase”.

Oleg Efrim, ministrul Justiției, a precizat că noua denumire corespunde rigorilor europene în acest domeniu și, în același cadru, este propusă substituirea în textul legii a sintagmei „cult religios” cu „organizație religioasă”.

Totodată, modificările apărute la această lege vizează și procedura de înregistrare a organizațiilor religioase. Astfel, organizațiile religioase ar putea să-și ajusteze termenul de înregistrare la cel general prevăzut pentru categoriile de organizații necomerciale, în termen de 30 de zile de la promulgarea actului normativ.

Noteaza:adevarul.ro

Citește și:  CIUMA IDEOLOGIEI la radio in Romania: Orice fel de orientare sexuală deci si zoofilia, necrofilia etc.- este, ni se spune, firească!
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close